Бійці ООС вщент рознесли позицію бойовиків - деталі жорсткого бою на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці ООС вщент рознесли позицію бойовиків - деталі жорсткого бою на Донбасі

Бійці ООС вщент рознесли позицію бойовиків - деталі жорсткого бою на Донбасі
Джерело:  online.ua

Українські бійці 6 липня відповіли з наявного озброєння бойовикам на обстріли. Результатом удару у відповідь стало знищення бліндажу агресора, у якому знаходилися кілька окупантів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр Операції Об'єднаних сил.

За даними української сторони, щонайменше 8 бойовиків були ліквідовані, ще один отримав поранення.

"Російські окупанти несуть суттєві втрати. Вчора під час обстрілу позицій захисників України дії ворога несли загрозу життю та здоров’ю наших воїнів. У відповідь незаконним збройним формуванням Російської Федерації військовослужбовці Об’єднаних сил відкрили вогонь із дозволеного Мінськими домовленостями озброєння", - відзначили у пресцентрі.

Водночас бліндаж став не єдиною втратою агресора.

"Також завдяки вмілим і рішучим діям наших воїнів було знищено один бліндаж та дві самохідні артилерійські установки загарбників, які знаходилися на вогневих позиціях противника із суттєвим порушенням лінії відведення згідно з Меморандумом та Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей", - додали у командуванні.

В Операції Об'єднаних сил не уточнили, на якій ділянці лінії зіткнення йшов бій. лише говориться про зламаний бойовий дух окупантів та погіршення їхнього морально-психологічного стану.

Нагадаємо, протягом останніх тижнів українське командування реєструє підвищену агресивність бойовиків на Донбасі. Окремі роди військ ЗСУ говорять про готовність до ймовірного наступу.

Як повідомляв ONLINE.UA, командування Операції Об’єднаних сил тим часом стверджує, що реальної підготовки до наступу не ведеться.

За словами командувача ОС ЗСУ Сергія Наєва, українська сторона стежить за діями російського агресора, щоб реагувати у разі загострення. Утім, саме про наступ ще не йдеться попри жорсткі обстріли та підготовку в РФ масштабних навчань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?