Не має права - США накинулися на Росію з новими вимогами
Категорія
Політика
Дата публікації

Не має права - США накинулися на Росію з новими вимогами

Не має права - США накинулися на Росію з новими вимогами
Джерело:  online.ua

Російський агресор розпочав нову хвилю репресій проти населення окупованого Криму. На тлі цих подій у Сполучених Штатах звернулися до Кремля з жорсткою заявою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство США в Україні.

За словами дипломатів, російська влада не має права на подібні витівки.

"Ми глибоко стурбовані повідомленнями про обшуки та затримання кримських татар сьогодні вранці. Росія не має права переслідувати та затримувати українців на українській землі. Росія повинна звільнити всіх українських політичних в'язнів", - зауважили у посольстві.

Нагадаємо, обшуки та затримання кримськотатарських активістів поновилися у регіоні рано вранці 7 липня. Російські силовики увірвалися до їхніх осель за кількома адресами.

Перші подробиці про обшуки оприлюднила організація "Кримська солідарність".

"Слідчі заходи проводяться за трьома адресами в Бахчисарайському районі — в селі Залізничне у Суфьянова Аліма, в селі Білокам’янка у Хайретдинова Сейрана і в селі Севастьяновка у Сізікова Олександра, у Красногвардійському районі Криму – в селищі Жовтневе в будинку Зіядінова Еміля, у Меметова Ділявера в Алушті та Ібрагімова Ісмета в селищі Курці Сімферопольського району", - заявили її представники.

Нагадаємо, від початку окупації у 2014 році російський агресор регулярно проводить безпідставні затримання, арешти чи засуджує місцевих жителів за різними кримінальними статтями.

Як повідомляв ONLINE.UA, факт обшуків та затримання у Криму 7 липня підтвердили пізніше у Міністерстві закордонних справ України. За даними заступниці міністра Еміне Джапарової, затримали щонайменше шістьох кримських татар. Їх утримують у будівлі ФСБ у Сімферополі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?