У Путіна знову почали погрожувати Заходу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знову почали погрожувати Заходу - що сталося

У Путіна знову почали погрожувати Заходу - що сталося
Джерело:  online.ua

Велика Британія ввела низку спеціальних санкції проти Росії, які торкнулися окремих топпосадовців. На це у Кремлі планують відповісти — також санкційними обмеженнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника президента Дмитра Пєскова.

За його словами, санкції будуть такого формату й обсягів, які відповідатимуть інтересам РФ.

"Ми можемо тільки шкодувати у зв'язку з такими недружніми кроками. Зрозуміло, буде діяти принцип взаємності та якихось відповідних рішень у тому обсязі, в якому це буде відповідати інтересам Російської Федерації", - підкреслив представник Володимира Путін.

Нагадаємо, нові британські санкції пов'язані з так званою "поправкою Магнітського". Вона стала чинною у понеділок, 6 липня, а ухвалили її у Палаті громад ще у травні 2018 року.

Сергій Магнітський — юрист Hermitage Capital, який загинув під арештом у московському СІЗО. Британська влада звинуватила у цьому трагічному інциденті Кремль, представники якого відповідальні за ув'язнення й катування Магнітського.

Перш за все санкції вдарили по очільнику слідчого комітету РФ Олександру Бастрикіну, заступнику генпрокурора Віктору Гріню, колишньому заступнику голови МВС Олексію Анічіну. Також серед вказаних осіб — судді, слідчі, представники МВС. Список сягає 49 імен.

Цим особам заборонили відвідувати Велику Британію, їхні активи у країні заблоковані.

Як повідомляв ONLINE.UA, резонансний міжнародний скандал про змову Росії з талібами, яким російська розвідка платила за вбивство американських військових в Афганістані, набирає обертів.

Сенатор-демократ Роберт Менендес вніс на розгляд Конгресу США законопроєкт, який передбачає введення санкцій проти Путіна та його поплічників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?