Я можу вас привітати - Лукашенко здивував відвертою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Я можу вас привітати - Лукашенко здивував відвертою заявою

Я можу вас привітати - Лукашенко здивував відвертою заявою
Джерело:  online.ua

Білоруський президент Олександр Лукашенко звернувся до Мінська з несподіваним привітанням. Він оголосив, що столиця республіки перемогла у боротьбі проти коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За його словами, ситуація перейшла нібито у позитивне поле.

"Я з Наталією Іванівною (Кочановою, головою Ради Республіки) щойно переговорив, як ситуація складається станом на сьогоденний ранок. Я можу вас привітати, що ми з цією бідою впоралися", - оголосив Лукашенко під час публічного виступу.

Державний лідер наголосив, "система, яку ми маємо, і та дисципліна й керованість в охороні здоров'я допомогла нам у такому густонаселеному й відкритому місті подолати ці проблеми".

Лукашенко назвав Мінськ одним з найбільш проблемних регіонів в умовах епідемії, оскільки там живуть два мільйони людей. Також чинником "проблемності" він назвав відмову від жорсткого карантину — від закриття кордонів та обмежень людей.

Цікаво, що станом на 7 липня у Білорусі на тлі заяв Лукашенка підтвердили вже майже 64 тисячі діагнозів COVID-19. кількість смертельних випадків сягнула 429.

Президент країни неодноразово відзначався дивними заявами про коронавірус. Епідемію та карантин він називав психозом, а лікуватися радив важкою працею у полі чи відвідуванням лазні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Лукашенко під час урочистих зборів, присвячених Дню незалежності Білорусі, почав стверджувати, що українці та росіяни заздрять білорусам, які живуть "у безпечній, спокійній країні".

Його нове "припущення" спровокувало шквал критики у соціальних мережах — люди не розуміють, чому президент країни може дозволяти собі подібні закиди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?