У Міноборони поділилися шокуючими новинами про Донбас - що виявила розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міноборони поділилися шокуючими новинами про Донбас - що виявила розвідка

У Міноборони поділилися шокуючими новинами про Донбас - що виявила розвідка
Джерело:  online.ua

Російський уряд вже понад 6 років відкидає усі звинувачення щодо агресії проти України та причетності до війни на Донбасі. Утім, українська розвідка напередодні зафіксувала новий конвой російських вантажівок з амуніцією для окупантів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони.

За офіційними даними, російське командування перекидає на окупований Донбас вантажі зброї, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та інші військові ресурси, необхідні для продовження війни.

"Зокрема, з 15 червня ц.р. до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ доставлені близько 4,5 тис. пального та понад 20 вантажних автомобілів боєприпасів і майна військового призначення. Крім того, окремими колонами була переміщена броньована техніка, відновлена на ремонтних заводах російського військово-промислового комплексу", - зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, російське вторгнення в Україну почалося на тлі втечі колишнього президента Віктора Януковича, у лютому-березні 2014 року. Тоді кремлівська армія окупувала Крим.

Пізніше найманці та кадрові військовослужбовці почали відкритий збройний конфлікт на Донбасі. Згідно з оцінкою ООН, приблизно 14 тисяч людей стали жертвами довготривалої війни. За даними української сторони, близько 3 тисяч бійців ЗСУ загинули. Приблизно стільки ж загинуло й цивільних осіб.

Російська агресія призвело до спустошення цілого регіону. Близько 1,8 мільйона українців втекли від війни з рідного краю.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські бійці 6 липня відповіли з наявного озброєння бойовикам на обстріли. Результатом удару у відповідь стало знищення бліндажу агресора, у якому знаходилися кілька окупантів — щонайменше 8 бойовиків були ліквідовані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?