Було складно - Зеленський несподівано звернувся до країни з новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Було складно - Зеленський несподівано звернувся до країни з новою заявою

Було складно - Зеленський несподівано звернувся до країни з новою заявою
Джерело:  online.ua

Ситуація з епідемією коронавірусу COVID-19 в Україні станом на 7 липня лишається складною — статистичні показники тримають державу у "червоній зоні". Водночас на нараді в Офісі президента пояснили, з чим вони пов'язані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

Під час обговорення проблеми виступив прем'єр-міністр Денис Шмигаль — він заявив про показник поширеності COVID-19 у 62,4 особи на 100 тисяч населення. Він пояснив ці дані окремими спалахами у регіонах — у Вінницькій області, на Закарпатті та у Києві.

"Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про зменшення кількості людей, у яких фіксується пневмонія, та наголосив, що всі, хто помер цієї доби від наслідків COVID-19 – а це 21 людина, – мали серйозні супутні захворювання та були в зоні ризику", - зауважили в ОПУ.

Президент Володимир Зеленський своєю чергою закликав якомога швидше відкрити відділення лікарні "Охматдит". Це рішення перенесли з 1 червня на кінець липня на тлі епідемії COVID-19.

"Так, було складно завершити все з розвитком коронавірусної пандемії. Але ми зараз достатньо стабілізували ситуацію й економічно, й у сфері охорони здоров’я. Тому треба пришвидшити відкриття для лікування українських дітей у найкращій нашій дитячій лікарні "Охматдит", - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на ранок у вівторок, 7 липня, по всій Україні підтвердили 49 607 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія коронавірусу COVID-19 спровокувала тотальний карантин, який завдав надзвичайної шкоди світовій економіці. Експерти Євросоюзу вважають, країни єврозони загалом втратять до 8,7% ВВП за підсумками 2020 року. Весняний прогноз говорив про падіння обсягом до 7,7% ВВП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?