Україна поставила Кремль на місце після нахабної витівки - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна поставила Кремль на місце після нахабної витівки - що відомо

Україна поставила Кремль на місце після нахабної витівки - що відомо
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вважає незаконними усі обшуки та затримання, які влаштували російські силовики в окупованому Криму. Міністерство закордонних справ виступило з протестом через витівку Кремля. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

За офіційними даними, російська влада протизаконно затримала Еміля Зіядінова, Ісмета Ібрагімова, Аліма Суфьянова, Сейрана Хайретдинова, Олександра Сізікова, Вадима Безтемирова, Муратова Зекирью.

"Такі дії РФ є продовженням репресивних практик, спрямованих проти громадян України окупованого Криму, які прагнуть повною мірою реалізувати належні їм права людини та основні свободи. Те, що є нормою для України та інших демократичних держав, на території окупованого Криму розцінюється державою-окупантом як загроза та терористична діяльність. Більше того, цілеспрямовані обшуки у будинках кримчан, які сповідують іслам, свідчать про переслідування за релігійною ознакою", - оголосило МЗС.

Українська сторона виступила з жорсткою вимогою до Кремля — добросовісно виконувати міжнародно-правові зобов'язання держави-окупанта. Це передбачає недопущення репресій проти населення Криму.

Також дипломати звернулися до міжнародної спільности із закликом про подальший захист прав та свобод населення півострова, безперервний систематичний тиск на Кремль.

Нагадаємо, Кримський півострів знаходиться під контролем Росії з 2014 року. За період понад 6 років агресор провів безліч репресивних заходів проти місцевих жителів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Сполучених Штатах звернулися до Кремля з жорсткою заявою на тлі нових обшуків та затримань в окупованому Криму. За словами американських дипломатів, російська влада не має права на подібні витівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?