Як ніколи важливо - ЄС потішив Україну гарними новинами
Категорія
Україна
Дата публікації

Як ніколи важливо - ЄС потішив Україну гарними новинами

Як ніколи важливо - ЄС потішив Україну гарними новинами
Джерело:  online.ua

В Україні тривають структурні реформи, які торкнулися багатьох галузей. Євросоюз та інші партнери Києва підтримують таку політику й допомагають фінансово. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на представництво ЄС в Україні.

За словами посла співдружності Матті Маасікаса, Київ нещодавно отримав від Брюсселя суму у 11,5 мільйона євро. З держбюджету країни ці гроші спрямують на реформи державного управління.

Наголошується, метою підтримки стало забезпечення розвитку системи управління, підвищення її ефективності й стійкості — особливо в умовах так званої коронакризи.

"Зараз як ніколи важливо забезпечити дотримання основних принципів публічного врядування, підзвітності та прозорості для здобуття і зміцнення довіри громадян і бізнесу до державних інституцій і тим самим сприяти швидшому відновленню після тяжкої кризи у сферах здоров’я та економіки", - підкреслив Маасікас.

Загалом програма бюджетної підтримки реформ у сфері держуправління у період з 2016 до 2021 років сягає 90 мільйонів євро. До згаданого траншу українська сторона отримувала три інших, сума яких досягла 37,6 мільйона.

Передбачається, що останній транш Україна зможе отримати наступного року. Європейська сторона надасть його, якщо й надалі підтвердять "рішучі наміри уряду щодо втілення в життя принципів державного управління", а також втіленні стратегії реформування на основі закону "Про державну службу", ухвалення законопроєкту щодо загальної адміністративної процедури.

Як повідомляв ONLINE.UA, 6 липня віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантично ї інтеграції Ольга Стефанішина провела переговори з главою Представництва НАТО в Україні Александером Вінніковим, а вже завтра, 7 липня, вилітає до Брюсселя, де разом з членами української делегації проведе переговори з високопоставленими чиновниками НАТО і ЄС.

На порядку денному відновлення засідань Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?