Не в змозі впоратися - до Зеленського терміново звернувся іноземний лідер
Категорія
Політика
Дата публікації

Не в змозі впоратися - до Зеленського терміново звернувся іноземний лідер

Не в змозі впоратися - до Зеленського терміново звернувся іноземний лідер
Джерело:  online.ua

Угорський президент Янош Адер терміново звернувся до українського лідера Володимира Зеленського з особистим листом. Він закликає до вирішення проблеми із забрудненням річки Тиса. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу голови Угорщини.

За даними Адера, влада не може впоратися з надмірним забрудненням, яке потрапляє у країну з течією.

"Розчаровує, що забруднення Тиси відходами не було зменшено, і що воно несе тривалу загрозу крихкій екосистемі річки... Наші машини вже не в змозі впоратися з купами сміття, які надходять у нестримній кількості", - підкреслив президент.

Він наголосив, ситуація зовсім не відповідає європейським стандартам. Головною причиною забруднення угорська сторона назвала скидання сміття у воду.

Аналогічне звернення адресоване також румунському президенту Клаусу Йоганнісу. У листі також відзначалося неодноразове звернення угорського уряду з цього приводу та відсутність належної реакції від інших країн.

Ситуація набула критичного значення на тлі нещодавніх повеней, оскільки надзвичайна кількість пластикових пляшок та іншого сміття потрапила на угорську територію — це удар по рибальству, туризму та екології загалом.

Адер закликав колег використати свої повноваження та вплив для того, щоб поставити крапку у проблемі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Угорщина зробила новий скандальний випад проти України — влада вирішила приєднатися до газопроводу "Турецький потік", по якому здійснюються постачання російського газу. Таким чином офіційний Будапешт вирішив підіграти команді російського президента Володимира Путіна, яка хоче постачати газ з Росії до Європи в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?