Це новий рівень - у Кабміні зробили важливе оголошення
Категорія
Політика
Дата публікації

Це новий рівень - у Кабміні зробили важливе оголошення

Це новий рівень - у Кабміні зробили важливе оголошення
Джерело:  Укрінформ

Українська сторона зацікавлена у виведенні партнерства з Євросоюзом на новий рівень. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував серію нових пропозицій щодо поглиблення співпраці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами політика, ініціативи обов'язково будуть взаємовигідними.

"Ми готуємо низку взаємовигідних ініціатив, які мають вивести відносини України та ЄС на новий рівень. Україна залишається надійним та прогнозованим торговим партнером. Ми налаштовані максимально прискорити виконання імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, а також відкриті до торгово-економічного співробітництва на світових ринках", - підкреслив він.

Шмигаль додав, українська сторона також готова робити більший внесок у євроатлантичну безпеку та взаємодію з НАТО.

"Ми шукаємо не захист, ми шукаємо партнерство. Ми дуже цінуємо рішення НАТО визнати Україну партнером із розширених можливостей", - пояснив прем'єр.

Водночас очільник українського уряду звернув увагу на прогрес у поглибленні співробітництва попри пандемію коронавірусу COVID-19, яка спровокувала потужну глобальну кризу.

"За останній місяць ми у цій співпраці досягли доволі вражаючих успіхів. Це і підписання нової програми з МВФ, домовленості з ЄС про макрофінансову допомогу, ті транші, які ми отримали від МБРР, це три угоди з ЄС, зокрема у сфері підтримки малого та середнього бізнесу і фермерів. Дуже багато переговорів, планів, домовленостей на майбутнє", - резюмував Шмигаль.

Утім, в Україні все ще існують проблеми, з якими уряд наразі не впорався. Серед них прем'єр назвав корупцію, популізм з боку політиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні тривають структурні реформи, які торкнулися багатьох галузей. Євросоюз та інші партнери Києва підтримують таку політику й допомагають фінансово.

За словами посла співдружності Матті Маасікаса, Київ нещодавно отримав від Брюсселя суму у 11,5 мільйона євро. З держбюджету країни ці гроші спрямують на реформи державного управління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?