Загострення на Донбасі - ЗСУ зазнали втрат під вогнем забороненої зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі - ЗСУ зазнали втрат під вогнем забороненої зброї

Загострення на Донбасі - ЗСУ зазнали втрат під вогнем забороненої зброї
Джерело:  online.ua

Тривалий час в Україні спостерігають загострення на Донбасі — бойовики не вгамовуються та активно обстрілюють позиції Об'єднаних сил. Під вогнем ворога у вівторок, 7 липня, українські бійці зазнали втрати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресцентр ООС.

Від початку згаданої доби українська сторона зафіксувала 7 обстрілів з боку ворога.

"7 липня збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й і з озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії бойового зіткнення... За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Їх оперативно доставлено до лікувального закладу та надано невідкладну допомогу лікарів. Стан здоров’я кожного українського захисника задовільний", - проінформували у командуванні.

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" обстріли ворог здійснив із залученням зброї, яку забороняють мінські домовленості. Йдеться про інциденти під Новотошківським, де зафіксовано вогонь артилерії 122-мм, мінометів 120-мм та 82-мм, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП.

Водночас у зоні угрупування "Схід" провокації сталися під Старогнатівкою й Водяним. Там ворог поцілив по українських позиціях з гранатометів та стрілецької зброї.

Біля Богданівки та Авдіївки бойовики використали протитанковий ракетний комплекс та різноманітні гранатомети.

На усі провокації українські бійці надали відповідь, щоб подавити вогонь. Про втрати окупанта невідомі.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд вже понад 6 років відкидає усі звинувачення щодо агресії проти України та причетності до війни на Донбасі. Утім, українська розвідка напередодні зафіксувала новий конвой російських вантажівок з амуніцією для окупантів. Агресор перекинув безліч зброї та боєприпасів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?