Вийти з угоди - Зеленський прийняв важливе рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Вийти з угоди - Зеленський прийняв важливе рішення

Вийти з угоди - Зеленський прийняв важливе рішення
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський продовжує курс на вихід України з СНД. Так як зараз Україна юридично вже не є державою-членом СНД, але все ще має статус держави-засновника і держави-учасниці, він вивів країну з ще однієї важливої угоди Співдружності Незалежних Держав. Відповідний указ вже підписано президентом. Його опублікувала пресслужба ОПУ, повідомляє ONLINE.UA.

"Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись статтею 54 Віденської конвенції про право міжнародних договорів та статтею 8 Угоди про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав, постановляю: Вийти з Угоди про створення Ради керівників підрозділів фінансової розвідки держав - учасниць Співдружності Незалежних держав, досконалої 5 грудня 2012 у Ашхабаді ", - йдеться в указі Зеленського.

Також Зеленський доручив Міністерству закордонних справ повідомити Виконавчий комітет СНД про вихід України з цієї угоди.

Нагадаємо, СНД - це Співдружність Незалежних Держав, яке заснували його після розпаду СРСР. Ця Співдружність передбачала тісне політичне і економічне співробітництво пострадянських країн, що було закріплено десятками угод. У СНД входить і Росія, в зв'язку з чим Україна, після збройного нападу РФ і окупації Криму і Донбасу, вирішила вийти зі Співдружності. В минулому році було призупинено дію шести міжнародних договорів, укладених в рамках СНД. Крім того, Кабінет міністрів призупинив дію військової угоди в рамках СНД. Також планується вихід з угоди про співробітництво держав-учасниць у створенні, використанні та розвитку міждержавної мережі інформаційно-маркетингових центрів для просування товарів і послуг на національні ринки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кулеба назвав СНД клубом невдах, в якому не місце України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?