На скандального іноземного лідера подадуть у суд через коронавірус - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

На скандального іноземного лідера подадуть у суд через коронавірус - що сталося

На скандального іноземного лідера подадуть у суд через коронавірус - що сталося
Джерело:  online.ua

Президент Бразилії Жаїр Болсонару нещодавно здав позитивний тест на COVID-19 та оголосив про це на пресконференції. Найближчим часом на нього можуть подати у суд журналісти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на бразильські медіа.

Ініціатором позову стале місцева асоціація преси. Вони звинуватили державного лідера у створенні ризику масового зараження, бо той організував цілу пресконференцію.

За словами очільника асоціації Паулу Жерониму де Соуза, Болсонару "порушив рекомендований лікарями режим ізоляції". Той нібито діяв злочинним чином, оскільки знав про свій діагноз.

Журналісти вважають, президент винний у порушенні одразу двох статей кримінального кодексу країни. Перша пов'язана з поширенням інфекції та карається ув'язненням до чотирьох років та штрафом.

Нагадаємо, про позитивний результат тесту на коронавірус Болсонару оголосив ввечері у вівторок, 7 липня. Він прийшов у масці на пресконференцію.

Бразильського президента нещадно критикували за його твердження про пандемію COVID-19 та небажання діяти жорстко для подолання складної ситуації. Він стверджував, що не хоче катастрофи для економіки й працевлаштування громадян.

Політика неодноразово помічали у компанії прихильників без дотримання жодних епідемічних правил. Тест на COVIC-19 став не першим для нього, вже раніше ходили чутки про позитивний результат.

Станом на 8 липня Бразилія наздоганяє США за рівнем поширення інфекції. Там встановили 1,6 мільйона діагнозів при понад 66 тисячах смертей. Нещодавно країна встановила абсолютний антирекорд у 54 тисячі нових випадків за добу, однак її згодом перевищили американські 55 тисяч.

Як повідомляв ONLINE.UA, у квітні президент Жаїр Болсонару звільнив очільника МОЗ Луїса Енріке Мандетту. За даними медіа, поміж двома топ-посадовцями тривав жорсткий конфлікт. Міністр закликав до введення жорстких обмежувальних заходів на тлі пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?