СБУ упіймала куратора "ДНР" - деталі приголомшливої операції
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ упіймала куратора "ДНР" - деталі приголомшливої операції

СБУ упіймала куратора "ДНР" - деталі приголомшливої операції
Джерело:  online.ua

СБУ провела операцію для затримання одного з кураторів так званої "ДНР". Злочинець працював з представниками ГРУ РФ протягом останніх шести років, з 2014-го. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані служби.

За інформацією силовиків, затримання відбулося у Києві. Позаштатний російський шпигун причетний до створення "розвідувального управління ДНР" та інших підрозділів в ОРДЛО. Його підозрюють за статтею ККУ про створення терористичного угрупування.

"У розпорядженні СБУ є записи телефонних розмов К., які розкривають деталі міжвідомчих війн між ГРУ та ФСБ за контроль над "керівниками" терористичної організації "ДНР". Фігуранти записів у свої розмовах згадують прізвища директора ФСБ Олександра Бортнікова та його заступників Андрія Бурлаки і Сергія Смірнова, помічника президента РФ Владислава Суркова, керівників "ДНР" Олександра Захарченка, Олександра Бородая та інших", - додали в СБУ.

Також у силовиків є записи розмови згаданого К. з генерал-майором ГРУ Сергієм Дубінським, якого знають також під позивним "Хмурий", та Леонідом Харченком за позивним "Крот", Ці особи фігурують у розслідуванні щодо збиття рейсу MH17 у липні 2014 року, їх оголосили у міжнародний розшук.

Нагадаємо, російська агресія проти України триває з початку 2014 року. Після окупації Криму найманці й кадрові військовослужбовці "братської" країни вдерлися на Донбас. Упродовж розв'язаної війни загинули понад 3 тисячі мирних жителів та стільки ж українських військовослужбовців. Близько 1,8 мільйона людей залишили рідний регіон.

Як повідомляв ONLINE.UA, тривалий час в Україні спостерігають загострення на Донбасі — бойовики не вгамовуються та активно обстрілюють позиції Об’єднаних сил. Під вогнем ворога у вівторок, 7 липня, українські бійці зазнали втрати. Ворог заподіяв 7 обстрілів, 4 бійці ЗСУ отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?