Гроші є - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Гроші є - Зеленський дав гучну обіцянку українцям

Гроші є - Зеленський дав гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

У середу, 8 липня, український глава Володимир Зеленський терміново приїхав до Луганської області, гже вже третій день вирують лісові пожежі. Він оцінив ситуацію на місці і пообіцяв місцевим жителям по 300 тисяч гривень компенсації за втрачене житло. На це буде потрібно 50 млн гривень, які, як запевнив президент, є в бюджеті і рішення по їх перерахуванню людям Кабмін прийме вже сьогодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"З приводу компенсації - зараз йде засідання уряду паралельно. Треба зрозуміти, скільки потрібно. Те, що я зараз почув пропозицію, що треба швидко 50 мільйонів - вони є в Кабміні, щоб перерахувати, щоб допомогти людям. Найголовніше, умови, в яких вони живуть", - заявив Зеленський.

Український глава зазначив, що зараз важливо дуже швидко підрахувати, скільки потрібно коштів людям, які все втратили - господарство, документи, гроші. Він доручив зробити розрахунки і в найкоротші терміни надати людям компенсації.

Також Зеленський повідомив, що зараз вирішується питання надання тимчасового житла людям. Зокрема, розглядають можливість поселення їх в пансіонатах. Допомогу по тимчасовому розселенню людей запропонувала Харківська область.

Крім Зеленського, на місце пожеж в Луганській області виїхав глава МВС Арсен Аваков і голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Аваков доповів президенту, що є три вогнища, де йде локалізація пожежі. Для їх гасіння прийнято рішення використовувати авіацію.

За попередніми оцінками, на даний момент на Луганщині вигоріло близько 5 тисяч гектарів лісу. В результаті пожеж в селищах Олександрівка, Смоляніново, Гречишкіно, Новоахтарка Новоайдарського району понад тисячі будинків залишилися без світла і газу. Вогнем знищено сотні будинків. У лікарнях перебувають 22 особи, двоє з них перебували в реанімації. Внаслідок великої пожежі в Луганській області загинули 5 осіб.

У Нацполіціі назвали основні версії виникнення масштабних пожеж на Луганщині. Серед основних причин - погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.

Нагадаємо, масштбана пожежа в Лушанской області розпочалася 6 липня внаслідок загорання сухої трави та лісового масиву на території Новоайдарського району Луганської області. На даний момент вогонь охопив Борівське, Охтирське і Капітанівське лісництва. Пожежа дісталася до житлового сектора селищ Вовче і Смоляніново Новоайдарського району. До гасіння залучено понад тисячу осіб і сотні одиниць техніки, в тому числі 2 літаки АН-32П. На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб, пункт життєзабезпечення, працює оперативна група ДСНС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що недавно в Києві прогримів вибух в дев'ятиповерховому будинку, в результаті якого стався обвал декількох поверхів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?