Чи підуть діти в школу 1 вересня - у Зеленського нарешті дали відповідь
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи підуть діти в школу 1 вересня - у Зеленського нарешті дали відповідь

Чи підуть діти в школу 1 вересня - у Зеленського нарешті дали відповідь
Джерело:  online.ua

Питання переходу українських шкіл на дистанційне навчання в новому навчальному році залишається відкритим. У МОН України запевняють, що поки не мають наміру переводити освітні установи на новий формат навчання, але в РНБО припускають, що це з великою ймовірністю може статися, якщо буде вимагати ситуація з коронавірусом. Свій прогноз про те, чи підуть діти в школу 1 вересня, зробив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він зазначив, що діти почнуть навчання 1 вересня, але в якому це буде форматі - поки невідомо, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Підуть. Але як - це вже питання, яке ми обговорюємо з новим в.о. міністра освіти. Є кілька варіантів", - відповів Ляшко на питання, чи підуть діти в школу 1 вересня.

Заступник голови МОЗ зазначив, що можливо на початку навчального року доведеться обмежувати одночасне перебування дітей в класах. За його словами, розглядаються варіанти, що, наприклад, математика буде проходити в класі, а уроки історії - онлайн.

"Спрогнозувати епідситуацію на вересень майже неможливо. Готуємося і до гірших сценаріїв, дистанційної освіти, до проміжних варіантів і до повного повернення дітей в школу", - пояснив Ляшко.

Важливо відзначити, що мер Києва Віталій Кличко 8 липня на брифінгу зазначив, що до кінця карантину навчання в столиці буде дистанційним. За його словами, департамент освіти КМДА вже надав рекомендації всім навчальним закладам розробити форму дистанційного навчання, але Кличко не виключає, що з 1 вересня в школах може початися і нормальний освітній процес.

Важливо відзначити, що раніше українці звернулися до президента України з нагальною вимогою. Вони наполягають на тому, щоб він заборонив дистанційне навчання в усіх навчальних закладах країни. Дана петиція вже зібрала 25 тис голосів, тому команда українського лідера повинна її розглянути найближчим часом.

У свою чергу в МОН запевняють, що Міністерство освіти і науки України поки не має наміру переводити школи на дистанційне навчання з 1 вересня 2020 року. У відомстві звертають увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в парламенті попередили українців, що школи можуть перейти на дистанційне навчання з 1 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?