Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу - що відомо

Кабмін прийняв гучне рішення щодо жителів Донбасу - що відомо
Джерело:  online.ua

У середу, 8 липня, Кабмін прийняв ще одне гучне рішення щодо жителів Донбасу. Уряд ухвалив постанову, якою розпорядився виділити 250 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримають 219 переселенців, які брали участь в АТО і ООС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

"Ще 219 захисників України отримають кошти на придбання житла. Уряд підтримав виділення майже 250 млн грн для внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність і територіальну цілісність України", - повідомив Денис Шмигаль про рішення Кабміну.

Це не перше гучне рішення, яке ухвалила влада України щодо жителів Донбасу. Кілька днів тому парламент прийняв законопроєкт, яким скасував обов'язкове ЗНО для дітей з ОРДЛО і забезпечив їх можливістю безкоштовно навчатися в українських вузах в рамках державного замовлення в межах квот. Ініціатором цього рішення виступив український глава Володимир Зеленський, який вирішив надати випускникам з ОРДЛО можливість вступати в усі вузи України, а не по обмеженому окремому списку, як це відбувалося до теперішнього часу.

Важливо відзначити, що українська влада не тільки підтримує українців з ОРДЛО, які були змушені виїхати з окупованих територій і почати своє життя з нуля через російську агресію на Донбасі. Офіційний Київ також привертає українців з окупованого Донбасу до переговорів з Москвою, щоб саме місцеві жителі захищали інтереси жителів окупованого Донбасу в переговорному процесі, а не бойовики, яких призначив Кремль.

Окремі райони Донецької області в ТКГ тепер представлятимуть журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський виконав одну з обіцянок жителям Донбасу. Кілька днів тому 10 сімей внутрішньо переміщених осіб з Золотого Луганської області отримали нове житло. Їм вже видали ордери і ключі від нових квартир.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?