В Україні визначилися з введенням комендантської години - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні визначилися з введенням комендантської години - що важливо знати

В Україні визначилися з введенням комендантської години - що важливо знати
Джерело:  online.ua

В Україні визначилися з введенням комендантської години. Кабмін прийняв відповідну постанову, яка затвердила нові правила з метою забезпечення реалізації положень пункту 5 частини першої статті 8 закону України "Про правовий режим воєнного стану". У цьому документі прописано, як буде вводитися комендантська година в країні і встановлюватися спеціальний режим світломаскування в окремих місцевостях, де введено воєнний стан. Про важливе рішення Кабміну повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу уряду.

У нових правилах введення комендантської години в Україні визначені терміни - блокпост, комендант, патруль, пропуск, світломаскування. У документі зазначено, що комендантська година і встановлення спеціального режиму світломаскування вводяться наказом військовим командуванням або військовою адміністрацією, але тільки при наявності реальної загрози життю і безпеці людей, інтересам суспільства чи держави, а також для забезпечення громадського порядку.

Цим же наказом призначається комендант, визначаються час, протягом якого діють комендантська година і спеціальний режим світломаскування, межі території їх введення, способи реалізації заходів з підтримки правопорядку, порядок руху залізничного, автомобільного, морського, річкового, повітряного транспорту, порядок створення, функціонування та місцезнаходження комендатури і її склад.

"Для забезпечення контролю над здійсненням заходів під час введення комендантської години створюється система пропускного режиму і за рішенням коменданта особам видається пропуск. В разі реальної загрози життю і безпеці комендант має право тимчасово обмежити перебування, свободу пересування, в'їзд/виїзд на територію/з території, де введена комендантська година", - уточнюється в постанові Кабміну.

Нагадаємо, рік тому Зеленський підписав важливий указ про внесення змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних силах України. У ньому зазначено, що в разі введення воєнного стану для формування військових адміністрацій в населені пункти відправляються військовослужбовці з метою виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із збереженням на військову службу без виключення зі списків особового складу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до повномасштабного наступу  Росії з боку окупованого Криму. У Херсонській області вже нарощують військові сили, так як командування ЗСУ не виключає, що якщо Росія зважиться на збройну конфронтацію, то буде багато втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?