У Кабміні повідомили чудові новини пенсіонерам
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні повідомили чудові новини пенсіонерам

У Кабміні повідомили чудові новини пенсіонерам
Джерело:  online.ua

Кабмін затвердив зміни до бюджету ПФУ на 2020 рік, збільшивши надходження з держбюджету майже на 30 млн гривень. Ця сума покриє дефіцит Пенсійного Фонду, який виник в зв'язку з підвищенням пенсій і призначенням додаткових соціальних виплат пенсіонерам у віці від 80 років. Йдеться про щомісячну надбавку до пенсії в розмірі 500 гривень, яку вже почали отримувати українці з 1 квітня. Чудові новини про рішення Кабміну повідомила пресслужба Мінсоцполітики, передає ONLINE.UA.

У відомстві уточнили, що виділені Кабміном кошти були спрямовані на реалізацію прийнятої урядом 1 квітня 2020 постанови № 251 "Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремих категорій населення у 2020 році". У Мінсоцполітики нагадали, що 80-річним особам збільшено розмір пенсії на 500 грн з 1 квітня, а також у квітні було виплачено одноразову допомогу пенсіонерам в розмірі 1000 грн у зв'язку з негативними наслідками поширення на території України коронавіруса і в липні було проведено перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням мінімального прожиткового мінімуму. Загалом видаткова частина бюджету ПФУ зросла на 32 973,4 млн гривень.

Важливо відзначити, що в ПФУ тим часом проінформували українців, що пенсії за липень в країні виплачуються відповідно до встановленого графіка. На виплати вже направлено 10,4 млрд гривень з початку місяця.

Нагадаємо, з 1 липня 2020 року в Україні на 91 гривню збільшився прожитковий мінімум до 2118 грн. Через це соціальні виплати, які до нього прив'язані, зросли - це пенсії, допомоги по безробіттю, допомоги на дітей, зарплати і аліменти. Втім, це не останнє підвищення в 2020 році. З 1 грудня 2020 року прожитковий мінімум зросте до 2189 гривень.

У ПФУ повідомили, що пенсіонерам вже проведено автоматичний перерахунок виплат у зв'язку зі збільшенням мінімального прожиткового мінімуму. Виплата пенсій розпочалася з 4 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні триває пенсійна реформа, в рамках якої пенсіонерам приготували новий сюрприз. Тепер для призначення пенсії по досягненню відповідного віку громадянам не потрібно звертатися безпосередньо до органів ПФУ - виплати будуть призначати автоматично. Така послуга почала працювати вже з 1 липня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?