Окупанти Криму приголомшили новим скандальним рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти Криму приголомшили новим скандальним рішенням

Окупанти Криму приголомшили новим скандальним рішенням
Джерело:  online.ua

Ситуація з водопостачанням в окупованому Криму більш ніж критична, але Україна не збирається допомагати окупантам вирішувати цю проблему і відновлювати постачання води на півострів, адже вся відповідальність за цю проблему лежить на команді російського президента Володимира Путіна, який продовжує незаконну окупацію Криму вже шість років. Найбільш складна ситуація складається в окупованому Сімферополі, де запасів води залишилося менше ніж на три місяці. Окупанти Криму вирішили залучити російських військових до вирішення проблеми. Міноборони Росії допоможе організувати перекидання води для потреб Сімферополя з найближчих водоймищ - вони побудують в Криму трубопровід з Тайганського водосховища. Про це 8 липня повідомив так званий "глава" Криму Сергій Аксьонов, передає ONLINE.UA.

"Проблемним поки залишається тільки місто Сімферополь. На вчорашній день - спасибі Міноборони - ногами пройшли всю трасу по перекиданню води з Тайганського водосховища в Сімферопольське. Будемо перекидати 60 тисяч кубометрів щодня", - повідомив Аксьонов.

За його словами, на сьогоднішній день Партизанське та Сімферопольське водосховища в окупованому Криму заповнені на 25%, Аянське - на 75% орієнтовно. Він упевнений, що перекидання води з Тайганського в Сімферопольське водосховище стабілізує ситуацію з водопостачанням міста.

Будівництво трубопроводу в окупованому Криму заплановано на найближчий час. Точні терміни реалізації проєкту окупанти не називають. При цьому Сімферополь продовжує щодня споживати 160 тисяч кубометрів води, цей обсяг окупанти заміщають з інших джерел.

Важливо відзначити, що військові експерти не виключають, що Путін може піти на силові дії задля вирішення проблеми з водою в окупованому Криму. В наступ російські військові можуть піти вже восени під час військових навчань Кавказ 2020. Україна вже активно готується до повномасштабного вторгнення Росії в Херсонській області, хоча в Генштабі ЗСУ допускають, що збройна конфронтація з боку РФ спочатку посилиться на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна хочуть прийняти закон, який прирівнює до екстремізму дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності країни, в тому числі відчуження частини її території. Це означає, що за заклик повернути окупований Крим Україні, Курильські острови Японії, а Калінінград Німеччини, в Росії будуть жорстко карати. За публічні заклики, в тому числі в соцмережах, будуть штрафувати на суму до 300 тисяч рублів або відправляти в колонію на строк до чотирьох років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?