Україну охопило глобальне потепління - до чого готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну охопило глобальне потепління - до чого готуватися

Україну охопило глобальне потепління - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Глобальне потепління в Україні відбувається швидше, ніж у всьому світі. Всесвітня метеорологічна організація вважає потепління за останні 30 років близьким до 1°С, а в Україні в деяких містах зафіксовано підвищення температури повітря на 1,6°С - таке рекордне потепління відбулося в Києві і Чернігові. Найменше глобальне потепління позначилося в Ужгороді, де потепліло на 0,9°С. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію.

Кліматологи відзначають, що на тлі стрімких темпів глобального потепління в Україні зменшилася кількість опадів, а з урахуванням збільшення випаровування через зростання температури повітря, зростає дефіцит вологи в країні. В обсерваторії також опублікували нові кліматичні норми температури повітря і опадів за період з 1991 по 2020 рік - в цій таблиці наочно показано, наскільки потепліло в великих містах України за останній час.

Важливо відзначити, що погода в Україні знову стане спекотною до найближчих вихідних. На півдні і сході країни стовпчики термометрів піднімуться до + 33°С, в центральних і північних областях - до + 31°С, а на заході до + 29°С. Правда, така спека протримається всього кілька днів. Наступного тижня синоптики обіцяють, що погода буде комфортною для літнього періоду.

Нагадаємо, протягом останніх днів в Україні панувала надзвичайно спекотна погода. Безпосередньо в Києві в ніч на 5 липня був зафіксований новий температурний рекорд - в цю ніч температура не опускалася нижче 20,6 ° С і стала найспекотнішою за останні 140 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на Україну насувається надзвичайна загроза- через підняття рівня води існує загроза прориву дамби і затоплення семи населених пунктів у Львівській області. У зв'язку з погіршенням погоди рятувальники оголосили штормове попередження в Самбірському районі області. Під загрозою опинилися населені Бабино, Пиняни, Чернихів, Нижнє, Острів, Луки, Хлопчиці, які розташовані поблизу річки Стрвяж, де очікується продовження формування максимального рівня води черговий паводкової хвилі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?