Україна змінила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна змінила правила перетину кордону - що важливо знати українцям

Україна змінила правила перетину кордону - що важливо знати українцям
Джерело:  online.ua

Українська влада спростила правила перетину кордону. Тепер українці, які в'їжджають в країну, не зобов'язані проходити обов'язкову двотижневу самоізоляцію, але за умови проходження ПЛР-тесту в акредитованих Центром громадського здоров'я лабораторіях. Нові правила перетину кордону пояснив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, передає ONLINE.UA.

Глава МОЗ уточнив, що якщо людина приїжджає з країн "червоної зони", вона повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши додаток "Дій вдома". Але є можливість достроково завершити самоізоляцію і за бажанням пройти ПЛР-тестування на коронавірус. При отриманні негативного результату тесту лабораторія відразу ж повідомляє ЦГЗ і автоматично надсилає повідомлення в додаток.

Важливо відзначити, що достроково припинити самоізоляцію можуть тільки особи, які перебувають на самоізоляції у зв'язку з перетином державного кордону та КПВВ на Донбасі та в Криму протягом останніх 14 днів. Для цього необхідно:

  • здати біологічний матеріал на ПЛР-дослідження лабораторії і заповнити згоду на обробку персональних даних;

  • в заяві вказати факт перетину кордону (якщо це сталося за останні два тижні) і точну дату прибуття в Україну;

  • вказати номер телефону, на який встановлено додаток "Дій вдома".

Нагадаємо, громадяни України, які приїжджають з країн, де кількість активних випадків COVID-19 не перевищує позначку в 40 хворих 100 тисяч населення, не зобов'язані проходити 14-денну самоізоляцію або обсервацію. Також не підлягають самоізоляції співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, учасники ЗНО та вступних іспитів, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19 особою. При цьому іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування, буде відмовлено у перетинанні державного кордону. Це правило не стосується іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України і осіб, визнаних біженцями, або тими, які потребують додаткового захисту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні рекордно зросла  - в четвер, 9 липня, зафіксовано 810 нових випадків зараження, а це майже на 300 випадків більше, ніж в попередні кілька днів. Загальна кількість хворих COVID-19 досягає вже 51224 осіб, з них 1327 пацієнтів померли через ускладнення, викликаних коронавірусною хворобою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?