Верховна Рада раптово змінила плани - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада раптово змінила плани - що сталося

Верховна Рада раптово змінила плани - що сталося
Джерело:  rbc.ua

Верховній Раді України залишилося працювати два повноцінні тижні в пленарному режимі, але депутати не встигають прийняти всі важливі для України законопроєкти до кінця поточної сесії. Тому 14 липня нардепи зберуться на позачергове засідання, причому з такою ініціативою виступив не спікер парламенту Дмитро Разумков, а народні обранці, які провели збір підписів за проведення позапланового пленарного засідання. Про це повідомила заступниця глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Необхідна кількість підписів народних депутатів вже є", - заявила Кравчук, зазначивши, що нардепи зібрали 150 підписів парламентаріїв, необхідних для скликання позачергового засідання в пленарний вівторок, 14 липня.

Як відомо, народні депутати з 30 червня розглядають в другому читанні законопроєкт про гральний бізнес. У документ було внесено понад 3,5 тисячі поправок. Очікувалося, що Рада завершить їх розгляд на пленарному засіданні 3 липня, проте не встигла. У зв'язку з цим розгляд інших, не менш важливих законопроєктів, неможливо. Тому нардепи вирішили зібратися до виходу у відпустку на додаткове засідання, щоб розглянути шість питань, серед яких спрощення роботи фізосіб-підприємців, електронна торгівля ліками, підвищення розміру допомоги дітям-сиротам.

Важливо відзначити, що спікер ВРУ Дмитро Разумков раніше анонсував перехід депутатів на посилений режим роботи, щоб допомогти Кабміну в боротьбі з викликами, які обрушилися на Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що напередодні комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки провів виїзне засідання в Херсонській області, щоб розробити комплекс заходів з підготовки України до повномасштабного наступу Росії з боку окупованого Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?