Потрібно припинити - депутати поставили Зеленському безкомпромісну вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Потрібно припинити - депутати поставили Зеленському безкомпромісну вимогу

Потрібно припинити - депутати поставили Зеленському безкомпромісну вимогу
Джерело:  Крим.Реалії

9 липня депутати Херсонської міськради проголосували за звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховній Раді і прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, в якому вимагають не допустити подачу води в окупований Крим. Звернення до президента підтримали 32 депутати. Важливо відзначити, що на засіданні міськради також були присутні активісти, які прийшли з плакатами і закликами "не можна поїти окупантів". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Потрібно припинити будь-які інсинуації з приводу подачі води в окупований Крим. Поїти окупантів, надавати воду для підприємств і військових баз - неприпустимо", - заявив перед голосуванням депутат Сергій Волошинов.

Важливо відзначити, що питання про постачання води в окупований Крим стало одним з найгостріших і найбільш обговорюваних протягом останніх місяців, так як на анексованому півострові склалася критична ситуація з водопостачанням через те, що Україна перекрила поставки з Північно-Кримського каналу. До анексії Росією Криму по Північно-Кримському каналу на півострів подавалося понад 1 млрд кубометрів води на рік, з яких 150 млн кубометрів йшли на побутові потреби, 700 млн кубометрів йшли на полив. Сьогодні ж окупанти на полив подають тільки 20 млн кубометрів. Виникли проблеми і з побутовими потребами та забезпеченням населення питною водою.

Українська влада запевняє, що Крим не отримає воду з Північно-Кримського каналу до деокупації півострова. Але активісти тримають ситуацію на контролі - вони регулярно висловлюють категоричний протест проти відновлення водопостачання в анексований Крим, поки Росія не поверне півострів Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти Криму приголомшили новим скандальним рішенням- вони залучили російських військових для вирішення проблеми з водою, які побудують новий трубопровід на півострові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?