Будуть мільйони жертв до кінця року - світу загрожує нова небезпека гірше коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Будуть мільйони жертв до кінця року - світу загрожує нова небезпека гірше коронавіруса

Будуть мільйони жертв до кінця року - світу загрожує нова небезпека гірше коронавіруса
Джерело:  online.ua

Поки весь світ знаходиться в пошуках можливості зупинити пандемію коронавіруса, над багатьма країнами нависла більш глобальна небезпека, через яку може померти більше людей, ніж від самого вірусу. Міжнародне об'єднання для боротьби з бідністю в світі Oxfam попередило, що вже сьогодні багато країн опинилися на межі голоду, від якого до кінця року щодня буде по 12 тисяч жертв. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Експерти відзначили, що до голоду призведе цілий ряд факторів - безробіття, збитки виробників їжі від карантину, а також труднощі з доставкою допомоги. Найбільш уразливими виявилися наступні регіони: Ємен, Конго, Афганістан, Венесуела, західна частина субсахарської Африки, Південний Судан, Судан, Сирія і Гаїті.

Що стосується світової економіки, то її відновлення після потужного падіння внаслідок пандемії точно неможливо до кінця 2020 року. У той же час повне відновлення під великим питанням і в 2021 році.

"Вже до кінця року там будуть щодня 12 000 осіб можуть помирати від голоду, пов'язаного з коронавірусною кризою - потенційно більше, ніж від власне хвороби", - сказано в повідомленні.

Через наступаючий голод б'ють на сполох і в ООН. За прогнозами експертів Всесвітньої продовольчої програми, голод може торкнутися близько чверті мільярда людей на різних континентах. Представники ООН планують створити тримісячний запас їжі на території найбільш вразливих країн.

Важливо відзначити, що число хворих на коронавірус в світі щодня рекордно зростає - за станом на 9 липня захворіли понад 12 млн людей. За останню добу в світі діагностували більше 213 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США і Бразилії - там за добу зафіксували 61,8 і 41,5 тисяч нових випадків захворювання відповідно. На третьому місці по захворюваності в світі вийшла Індія. За останню добу в цій країні коронавірусом заразилися понад 25 тисяч осіб, загальна кількість хворих сягає 769 тисяч. Таким чином Індія обігнала Росію за кількістю заражених коронавірусом. У РФ на сьогоднішній день число хворих перевищує 700 тисяч.

На даний момент в світі за тиждень діагностують значно більше мільйона нових випадків COVID-19. Раніше число підтверджених випадків за тиждень коливалося в межах 500-600 тисяч в травні і 700-800 тисяч на початку червня. На сьогоднішній день 4,54 млн осіб продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 552 тисяч людей, вилікувалися - 7,070 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світу загрожує нова пандемія гірше коронавіруса, яка знищить половину людства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?