Влада України повідомила чудові новини пенсіонерам з ОРДЛО
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України повідомила чудові новини пенсіонерам з ОРДЛО

Влада України повідомила чудові новини пенсіонерам з ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Міжнародний комітет Червоного Хреста звернувся з невідкладним проханням до влади України спростити правила перетину КПВВ на Донбасі для пенсіонерів, щоб жителі ОРДЛО могли безперешкодно в'їжджати на підконтрольні Україні території для отримання пенсій. В Офісі президента пообіцяли розглянути рекомендації Червоного Хреста. Відповідних домовленостей 9 липня досягли під час відеоконференції заступник голови ОП Ігор Жовква і керівник місії МКЧХ в Україні Флоранс Жиллетт, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

"Було домовлено опрацювати низку рекомендацій з боку МКЧХ щодо спрощення режиму проходження КПВВ на лінії розмежування для найбільш вразливих категорій населення, перш за все пенсіонерів", - повідомили в Офісі президента.

Також сторони домовилися направити додаткові зусилля на забезпечення доступу МКЧХ та інших гуманітарних організацій до громадян України, які незаконно утримуються на непідконтрольною уряду України території Донбасу, в окупованому Криму, а також в РФ. Крім того, співрозмовники наголосили на важливості якнайшвидшого запуску Комісії з питань осіб, зниклих без вести при особливих обставинах, а також посилити роботу з РФ щодо обміну полоненими.

Важливо відзначити, що тим часом в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що пенсіонери ОРДЛО продовжують отримувати пенсії в штатному режимі. Правда, мешканці окупованої Луганській області вже можуть перетнути КПВВ "Станиця Луганська", щоб отримати гроші, а у жителів окупованій Донецької області такої можливості немає, так як бойовики заблокували всі КПВВ з боку так званої "ДНР".

Нагадаємо, що КПВВ на Донбасі в режимі адаптивного карантину почали роботу 10 червня. Зокрема, спочатку були відкриті КПВВ "Станиця Луганська" і "Мар'їнка". В районі Станиці Луганській було налагоджено рух громадян в реверсному режимі, час роботи КПВВ поступово збільшується. Але в ОРДО ситуація критична, тому що бойовики повністю заблокували всі пункти пропуску.

Відомо, що в ОРДЛО майже 300 тисяч пенсіонерів чекають відкриття КПВВ для отримання пенсій. Але влада України закликає людей не хвилюватися, так як після завершення карантину у них буде до 90 днів, щоб отримати свої пенсії, які накопичуються на картках "Ощадбанку".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінила правила перетину кордону. Тепер всім українцям, які в'їжджають з країн Європи, окупованого Донбасу і Криму не обов'язково проходити двотижневу самоізоляцію за умови проходження ПЛР-тесту на коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?