Ми боремося - Зеленський потішив новинами мешканців Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми боремося - Зеленський потішив новинами мешканців Донбасу

Ми боремося - Зеленський потішив новинами мешканців Донбасу
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський підписав новий важливий законопроєкт. Він стосується особливого порядку вступу до вишів для абітурієнтів з ОРДЛО та Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За офіційними даними, законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" у Верховній Раді отримав підтримку на початку липня.

"Ми боремося за молодь на тимчасово окупованих територіях, за їхній розум і талант. Тому потрібно максимально заохочувати таких випускників переїжджати на підконтрольну Україні територію, вступати в наші заклади освіти, навчатися в українській системі освіти", - пояснив сам Зеленський.

Згідно з поясненням офісу, виші прийматимуть абітурієнтів відповідно до квоти, яку встановлюватиме Міністерство освіти й науки.

"Для зазначеної категорії абітурієнтів вступ відбуватиметься за результатами вступних іспитів або на основі ЗНО – за власним вибором. Раніше вступ за квотою передбачався лише для жителів тимчасово окупованого Криму та м. Севастополя й тільки до обмеженого переліку закладів вищої освіти", - додали у команді президента.

Слід зауважити, що закон стає чинним наступного дня після оприлюднення. Розробку та намір внесення такого документу анонсував сам Зеленський.

Нагадаємо, частина Донецької та Луганської області, а також Крим, перебувають під контролем окупаційних адміністрацій Кремля від весни 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, до України прибув очільник турецького міністерства національної оборони Хулусі Акар. У п’ятницю, 10 липня, він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Що саме обговорювали топпосадовці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?