Шанс був втрачений - у Кабміні приголомшили прогнозом про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Шанс був втрачений - у Кабміні приголомшили прогнозом про Донбас

Шанс був втрачений - у Кабміні приголомшили прогнозом про Донбас
Джерело:  Головком

Повернення українського контролю над окупованими районами Донбасу потребує вкрай багато часу, вважають в уряді. Міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков виступив з новим прогнозом щодо війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главком".

За його словами, реінтеграція може розтягнутися на десятиріччя.

"Я вважаю, що ми сьогодні робимо все, аби дати шанс "Мінську", який давно був втрачений – у кінці 2015 року. Це взагалі ревіталізація того, хто вже спочив в бозі. Не все вдається одразу, і тому я кажу, що Україна має бути готова до того, що безпечна реінтеграція – це надовго", - підкреслив Резніков.

Міністр пояснив, що миттєві зміни неможливі навіть якщо там вже завтра провести вибори повністю за українським законодавством. Ці землі тривалий час лишатимуться територіями війни, оскільки потрібно буде реінтегрувати ментальність населення.

"Тому безпечна реінтеграція займе мінімум років 25. Це одне покоління має змінитися, коли ми з вами зможемо сказати, що відновлений контроль на тих територіях з боку української влади призведе також до подолання руйнації того розбрату в головах, який там є. Бо там народилися діти, які не знають, що таке вільна Україна, і сьогодні вже в школу йдуть. Тому це надовго в будь-якому варіанті, і ми маємо до цього готуватися", - підкреслив він.

Нагадаємо, Донецьк та Луганськ разом з низкою районів залишаються під контролем російського окупанта з весни 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційні війська на Донбасі посилили обстріли за добу у п’ятницю, 10 липня. За оприлюдненими даними, ворог 17 разів порушив режим припинення вогню — набагато більше, аніж у попередні дні. Один військовослужбовець загинув, ще 3 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?