Зеленський терміново звернувся до Ради з неочікуваним закликом - що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зеленський терміново звернувся до Ради з неочікуваним закликом - що сталося

Зеленський терміново звернувся до Ради з неочікуваним закликом - що сталося
Джерело:  online.ua

Народні депутати невідкладно розглянуть ініціативу президента на позачерговому засіданні. Державний лідер Володимир Зеленський звернувся до парламенту напередодні, 10 липня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради.

Згідно зі зверненням президента, парламентарі розглянуть питання про скасування обмеження зарплат для посадовців. Його ввели на період карантину, обмеження встановлює рівень у 47 тисяч гривень.

Офіційні дані говорять, що позачергове засідання відбудеться у понеділок, 13 липня. Нардепам пропонують підтримати ідею про чинність обмежень не більше трьох місяців від моменту його введення.

Нагадаємо, відповідне рішення про обмеження зарплат ухвалили 13 квітня. Посадовця та суддям на період карантину встановили зарплатний ліміт у 10 мінімальних виплат, які наразі становлять 4 723 гривні.

Цікаво, що пізніше Вища рада правосуддя розкритикувала ініціативу. Представники відомства оголосили на порушення конституційних гарантій щодо незалежності судів.

Схожий зарплатний ліміт пізніше ввели у Кабінеті міністрів для керівництва виконавчих органів, а також представників наглядових рад державних компаній.

Жорсткий карантин чинний в Україні з середини березня. Процес виводу країни з режиму обмежень почався у середині травня.

Станом на липень багато регіонів не можуть послаблювати карантин, оскільки мають погані епідемічні показники.

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський підписав новий важливий законопроєкт. Він стосується особливого порядку вступу до вишів для абітурієнтів з ОРДЛО та Криму.

Згідно з поясненням офісу, виші прийматимуть абітурієнтів відповідно до квоти, яку встановлюватиме Міністерство освіти й науки - за підсумками ЗНО чи іспитами, за вибором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?