Переговори з Росією - у Кабіні розкрили важливу проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори з Росією - у Кабіні розкрили важливу проблему

Переговори з Росією - у Кабіні розкрили важливу проблему
Джерело:  Головком

Переговори щодо нового обміну полоненими між Україною та Росією не відзначаються прогресом протягом останніх тижнів. Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів про суперечки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Главком".

За його словами, неправильно очікувати від переговорів миттєвих результатів. Російська сторона нещодавно звинуватила Київ у намірах доповнили список категорій, по яких розподіляють бранців.

"Щодо обміну списками осіб, які підлягають взаємному звільненню, то ніхто ж не казав, що мають бути лише чотири категорії. Ці категорії запропонувала російська сторона на попередньому засіданні. Ми ж відповіли, що вони не покривають всі можливі варіанти, тому запропонували додати ще дві", - пояснив Резніков.

Він додав, це дозволяє більш гнучко вести перемовини та може економити час.

"От припустимо, що російська сторона запитує якусь особу на обмін, а вона вже звільнена і гуляє на свободі. Під яку категорію така особа потрапляє, якщо вона вже звільнена? Другий варіант – коли вони запитують особу, яка насправді є безвісти зниклою, чого нема в їхніх чотирьох критеріях. Причому ми не наполягали на цих двох категоріях, а запропонували їх", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, у липні в ОПУ попередили, що чекають на письмове підтвердження про новий обмін від іншої сторони та нагадали — готові до формату "всіх на всіх". Водночас у Кремлі звинуватили українську владу у гальмуванні процесу.

Як повідомляв ONLINE.UA, миротворча місія ОБСЄ на окупованому Донбасі цілком ймовірний сценарій, вважає Резніков. Раніше такий формат в організації не використали жодного разу, однак ексклюзивні рішення можуть виявитися корисними для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?