Ми дійшли до моменту - у Зеленського повідомили чудові новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми дійшли до моменту - у Зеленського повідомили чудові новини

Ми дійшли до моменту - у Зеленського повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Ціла низка регіонів України станом на середину липня не може послабити карантин. Водночас президент Володимир Зеленський звернув увагу на дуже добру ознаку в умовах епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента України.

За словами лідера, вже два дні поспіль медичні фахівці реєструють кількість одужалих українців, яка перевищує кількість нових випадків COVID-19.

"Хоч цифри поширення COVID-19 залишають бажати кращого, ми дійшли до моменту, коли одужує більше людей, ніж заражається. Це видно й по звітах кожної зі служб. Це означає, що наші скоординовані дії були правильними, й українці дослухалися до рекомендацій влади. Нам треба, як і раніше, рухатися відповідно до ситуації", - підкреслив Зеленський.

Очільник Національної поліції Ігор Кліменко наголосив, правоохоронні органи ведуть перевірки у дитячих таборах, які не отримали дозвіл на відкриття в умовах епідемії.

Протягом останньої доби правоохоронці оформили 235 протоколів про порушення карантину в установах чи закладах громадського харчування, закладах торгівлі. Загальний обсяг штрафів сягає 6,6 мільйона гривень за 18 тисячами протоколів.

"Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що займається пришвидшенням процесу встановлення лабораторій в аеропортах Києва та Львова, щоб прибулі пасажири могли робити там ПЛР-тести й у разі негативного результату не проходили самоізоляції", - підкреслили в ОПУ за підсумками наради.

Наразі триває обговорення щодо надання результатів тесту через додаток "Дія" - це зменшить час самоізоляції здорових пасажирів, які прибули до країни.

Станом на ранок 11 липня в Україні підтвердили 52 843 випадки коронавірусу.

Як повідомляв ONLINE.UA, пандемія нового коронавірусу COVID-19 встановила новий приголомшливий антирекорд. Експерти Всесвітньої організації здоров’я підтвердили, що за добу 10 липня інфекцію виявили у 228 102 людей. Попередня доба стала вже п’ятою за весь липень, під час яких виявили понад 200 тисяч нових випадків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?