Природа несподівано порушила масштабні плани SpaceX - що відбувається
Категорія
Технології
Дата публікації

Природа несподівано порушила масштабні плани SpaceX - що відбувається

Природа несподівано порушила масштабні плани SpaceX - що відбувається
Джерело:  online.ua

Неочікувані події зірвали плани керівництва SpaceX, яке запланувало на суботу, 11 липня, новий ракетний запуск. На перешкоді задумам компанії повстала погода. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Космічний центр імені Джона Кеннеді.

За оприлюдненими даними, ракета-носій Falcon 9 не буде стартувати вказаного дня з вантажем - 57 супутниками проєкту Starlink. Ця партія апаратів повинна була стати вже 10-ю.

Передбачається, що погані погодні умови спостерігаються безпосередньо у районі космодрому, який знаходиться на мисі Канаверал. Запуск спробують провести у неділю чи понеділок.

Партію мінісупутників хотіли спрямувати на орбіту не перший раз. Спроба стала вже п'ята. Запуск призначили на 10:54 за місцевим часом (17:54 у Києві - ONLINE.UA).

Окрім виведення супутників Starlink у SpaceX була інша комерційна місія. Falcon 9 повинен відправити у космос два малих апарати дистанційного зондування Землі Global-5 та Global-6. За їх допомогою компанія BlackSky проводитиме мультиспектральне знімання поверхні з роздільною здатністю до одного метру.
Попередній запуск у рамках проєкту Starlink відбувся 13 червня.

Нагадаємо, наразі SpaceX - найпотужніша комерційна структура, яка проводить запуски ракет у космос та виводить вантажі на орбіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський бізнесмен Ілон Маск відзначився напередодні новим досягненням. Він оновив свою позицію у рейтингу найбагатших людей планети.

Згідно зі статистикою агентства, активи Маска сягнули 70,5 мільярда доларів США. Напередодні, 10 липня, його багатство збільшилося на 6,1 мільярда — це пов’язано з одночасним подорожчанням акцій Tesla на 11%, саме вони стоять в основі його багатства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?