Вже починається - Шмигаль поділився важливими новинами з українцями
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже починається - Шмигаль поділився важливими новинами з українцями

Вже починається - Шмигаль поділився важливими новинами з українцями
Джерело:  online.ua

Глава Кабінету міністрів України Денис Шмигаль повідомив всім українцям важливу новину - він відзначив зниження безробіття в Україні і пообіцяв відновлення економіки країни в третьому кварталі, яке, за його словами, вже починається. Прем'єр-міністр підкреслив, що в міру відновлення українських підприємств після коронакризи все більше громадян знаходять робочі місця. Його дані підтвердили і в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, зазначивши, що через центри зайнятості вдалося працевлаштувати 54 тисяч осіб в червні, що на третину більше, ніж у попередньому місяці, а всього, з початку карантину, працевлаштовано через центри зайнятості 174 тисяч українців, повідомляє ONLINE.UA.

"Бізнес продовжує відновлюватися після карантину. Кількість безробітних зменшується. Зараз в Україні вже працюють 86% кафе і ресторанів від докризового рівня. Як я і говорив, економічне відновлення має розпочатися вже в 3 кварталі цього року", - повідомив Шмигаль.

Глава українського уряду зазначив, що економічна ситуація України покращується і на тлі рекордного зростання міжнародних резервів України, які тільки за червень збільшилися на 3 млрд доларів і тепер становлять вище 28,5 млрд доларів, а ця сума покриває 4,8 місяців майбутнього імпорту і цього досить для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду та Нацбанку.

"Це найвищий рівень резервів за останні 8 років. Зараз поточні резерви покривають майже 5 місяців імпорту, а це один з ключових чинників макрофінансової стабільності", - пояснив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, уряд України запустив програму підтримки по частковому безробіттю на період карантину. Сума підтримки склала 1,15 млрд грн. Її отримали 312 тисяч працівників підприємств, яким вдалося зберегти робочі місця після карантину. При цьому відомо, що в травні в Україні офіційно було зареєстровано майже 457 тисяч безробітних, що на 48% бельше, ніж в попередньому році. У червні Кабмін виділив майже 3 млрд грн на допомогу по безробіттю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Шмигаль поділився відмінними новинами з українцями - він пообіцяв з 1 вересня підвищити мінімальну зарплату в Україні до 5 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?