На Україну насувається нова надзвичайна загроза - до чого готуватися
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається нова надзвичайна загроза - до чого готуватися

На Україну насувається нова надзвичайна загроза - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

На Україну насувається надзвичайна загроза - через зливи, град і шквали очікується підйом рівня води в річках на Закарпатті, у Львівській, Івано-Франківській і Чернівецькій областях та затоплення знижених місць, особливо в населених пунктах, де засмічені водовідвідні канави. У зв'язку з погіршенням погоди рятувальники оголосили штормове попередження в районі річок Прип'ять, Сяни, Дністра, Прути, Сірет, Стрв'яж біля с. Луки Самбірського району Львівської області. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС.

"Штормове гідрологічне попередження. Внаслідок випадання дощів очікуються підйоми рівнів води над рівнями на річках басейнів Сяни, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) - на 0,3-1,3 м; на річках Закарпаття - на 0,3-1 , 0 м; на річках басейнів Прута та Сірет (Івано-Франківська, Чернівецька обл.) - на 0,2 - 0,7 м. У гірських районах існує загроза сходу селевих потоків ", - йдеться в повідомленні рятувальників.

За прогнозом синоптиків, у неділю, 12 липня в західних областях України пройдуть значні дощі, грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м /с, вночі та вранці на Закарпатті місцями посилення вітру до 25 м/с, на високогір'ї до 30 -35 м/c (I рівень небезпеки, жовтий). В Карпатах і на Закарпатті сильний дощ (II рівень небезпеки, помаранчевий). ПОтужні дощі з грозами пройдуть майже по всій території України, крім східних областей. Температура повітря на Заході опуститься до + 16°С вдень.

У понеділок, 13 липня, дощі і грози накриють центр, північ, південь і схід України. У західних областях очікується суха погода, але сильної спеки не буде. Вдень повітря прогріється до + 22°С, вночі - +11 ... + 13°С.

У вівторок, 14 липня, грозовий фронт зміститься на схід країни. На решті території України буде сухо і тепло.

У середу, 15 липня, активний атмосферний фронт почне залишати Україну. Але спека поки не повернеться. У всіх регіонах буде свіжа комфортна погода з темпреатурой повітря близько + 23°С.

Нагадаємо, в кінці минулого місяця в Україні відразу п'ять українських регіонів на Заході постраждали від повеней, яких не було більше десятиліття. На Закарпатті загальні втрати від катастрофи оцінили в 176 млн гривень. За даними ДСНС стихія пошкодила 582 км доріг і 220 мостів, були затоплені сотні населених пунктів. На ліквідацію катастрофічних наслідків Кабмін виділив уже 700 млн гривень з бюджету.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні раптово погіршилася погода, що створює загрозу для безпеки громадян в окремих регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?