Парламент миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили

Парламент миттєво відреагував на вимогу Зеленського - що вирішили
Джерело:  online.ua

У понеділок, 13 липня, Верховна Рада збирається на позачергове засідання на вимогу президента України Володимира Зеленського. Український лідер попросив депутатів невідкладно розглянути питання про скасування обмежень щодо зарплат для чиновників, яке ввели на період карантину. Президент пропонує скасувати обмеження зарплат чиновників в 47 тисяч гривень - він вважає, що нардепи повинні проголосувати за те, щоб вказане обмеження діяло не більше трьох місяців з дня застосування цієї норми. Розпорядження про проведення позачергового засідання ВРУ 13 липня вже підписав голова парламенту Дмитро Разумков, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

"У зв'язку з вимогою Президента України про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання і відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту Верховної Ради України: скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання на 14 годину 13 липня 2020 року ..." , - йдеться в тексті розпорядження.

На позачерговому засіданні нардепи розглянуть 14 законопроєктів. Серед них проєкт закону "Про внесення зміни до статті 29 Закону України" Про Державний бюджет України на 2020 рік "щодо терміну дії обмежень при нарахуванні заробітної плати", ініційований Зеленським. Також на порядку денному законопроєкти про внесення змін до законів "Про ринок електроенергії", "Про державний бюджет України на 2020 рік", в деякі законодавчі акти щодо соцзахисту в умовах карантину та інші.

У президентській партії "Слуга народу" уточнили, що це не останнє позачергове засідання парламенту, заплановане міжсесійний період.

"Ми будемо збиратися в зв'язку з накопиченням необхідних для прийняття законопроєктів, соціальних законопроєктів, антикоронавірусних законопроєктів - будемо збиратися мінімум 3-5 разів за міжсесійний період", - повідомив нардеп "Слуги народу" Олександр Качура в ефірі одного з українських телеканалів.

За його словами, засідання будуть позачерговими, оскільки це єдиний спосіб зібратися в міжсесійний період, згідно з регламентом Верховної Ради.

"У нас взагалі регламент виписаний під ледачих людей. Ви ж бачите, що понеділок майже вихідний, якщо ми в цей понеділок зберемося. П'ятниця теж неробоча була. Але ми зараз це міняємо. Адже у нас багато питань, які треба вирішити перед місцевими виборами, завершити децентралізацію ", - пояснив ситуацію Качура.

Важливо відзначити, що спікер ВРУ Дмитро Разумков раніше анонсував перехід депутатів на посилений режим роботи, щоб допомогти Кабміну в боротьбі з викликами, які обрушилися на Україну.

Як повідомляв ONLINE.UA, 14 липня нардепи також зберуться на позачергове засідання, причому з такою ініціативою виступив не спікер парламенту Дмитро Разумков, а народні обранці, які провели збір підписів за проведення позапланового пленарного засідання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?