Росія терміново стягує до окупованого Криму потужну військову техніку - перші подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія терміново стягує до окупованого Криму потужну військову техніку - перші подробиці

Росія терміново стягує до окупованого Криму потужну військову техніку - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Поки Україна екстрено готується до можливого наступу Росії з боку окупованого Криму, команда російського президента Володимира Путіна терміново стягує на півострів військову техніку. Напередодні в Сімферополь увійшла військова колона в кількості 84 машин, в якій були 43 БТРа зі зброєю на броні і солдатами всередині, машина командування, 3 броньовані машини зв'язку, 4 санітарні машини, 8 бензовозів, 2 цистерни з водою, 10 машин з солдатами, інші машини йшли важко навантажені і були закритими. Очевидці припускають, що військову техніку в окупований Крим Путін перекидає з ОРДЛО, так як на деяких БТР були морські георгіївські прапори з емблемою створеною Росією на сході України терористичною організацією "ДНР", передає ONLINE.UA.

У соцмережах очевидці опублікували фото колони російської військової техніки, що в'їжджає в окупований Крим. На кабінах багатьох вантажівок була відмітка про перевезення небезпечних вантажів з написом "тосол отрута". Всі російські вантажівки, судячи з номерних знаків, прибули на український півострів з одного регіону. Мешканці Керчі, зокрема, відзначили, що велика колона стояла на поворот на Феодосію, також була пробка через колони під Сімферополем. Ще одна колона йшла вже з боку Сімферополя назустріч.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, що можуть відбутися і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до повномасштабного наступу. Командувач ВМС України Олексій Неіжпапа попередив, що якщо Путін зважиться на нове вторгнення в Україну, то буде багато втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?