Німеччина зробила несподівану пропозицію ЄС - над Путіним нависла нова загроза
Категорія
Політика
Дата публікації

Німеччина зробила несподівану пропозицію ЄС - над Путіним нависла нова загроза

Німеччина зробила несподівану пропозицію ЄС - над Путіним нависла нова загроза
Джерело:  online.ua

Німецька влада не збирається прощати російському керівництву хакерську атаку на Бундестаг в 2015 році, про яку стало відомо нещодавно. Незважаючи на те, що канцлерка ФРН Ангела Меркель виступає за збереження хороших відносин з главою Кремля Володимиром Путіним і докладає максимум зусиль для зближення з Росією, уряд Німеччини хоче покарати Путіна за масштабну кібератаку за допомогою потужних санкцій, до введення яких закликав і країни Євросоюзу. Якщо країни ЄС приймуть пропозицію Німеччини, то це стане першим випадком застосування законодавства щодо режиму санкції ЄС за кібератаки, яке було прийнято в 2017 році. Про нову загрозу, яка нависла над Путіним, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

В уряді ФРН нагадали, що до кібератаки на Бундестаг причетна російська військова розвідслужба ГРУ. Федеральна прокуратура ФРН в зв'язку з цим резонансним злочином 5 травня видала ордер на арешт громадянина РФ Дмитра Бадіна, який "в якості члена хакерської групи АРТ28 імовірно керував кібератакою на німецький бундестаг в квітні-травні 2015 року". Варто звернути увагу на те, що в результаті кібератаки на внутрішні мережі Бундестагу в 2015 році було викрадено кілька гігабайтів даних, в тому числі велика кількість електронних листів з депутатського офісу канцлерки.

У Росії не визнаються в злочині і вимагають доказів. Але у Меркель запевнили Кремль, що є надійні докази злочину, які влада Німеччини передала в ЄС для ознайомлення. У Берліні підкреслили, що залишають за собою право вжити "заходів, в тому числі щодо Росії", у відповідь на такі "обурливі" дії. На думку Меркель, Кремль застосовує стратегію "гібридної війни", частиною якої є "дезорієнтація" і "перекручування фактів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США вирішили наблизити час розплати Путіна за резонансні злочини та вже готують індивідуальні санкції проти президента Росії та наближених до нього осіб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?