З Донбасу прийшли жахливі новини - ОБСЄ б'є на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли жахливі новини - ОБСЄ б'є на сполох

З Донбасу прийшли жахливі новини - ОБСЄ б'є на сполох
Джерело:  online.ua

Моніторингова місія ОБСЄ продовжує уважно стежити за всіма діями і провокаціями проросійських сил на Донбасі. Нещодавно стало відомо, що СММ виявила майже сотню одиниць важкого озброєння російських гібридних військ в ОРДЛО, яке бойовики ретельно приховують, в зв'язку з чим блокують роботу місії. Сьогодні, 12 липня, стало відомо, що бойовики так званої "ЛНР" стягнули ще 11 танків Т-64, а також 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С5 "Гіацинт С" до окупованого Луганську - військову техніку зафіксували поблизу селища Лутугине Луганської області. Крім того, окупанти продовжують атакувати українських військових на Донбасі, всупереч домовленостям про припинення вогню. З 120-мм гранатометів вони накрили позиції українських захисників поблизу Опитного в Донецькій області. В результаті обстрілу бойовиків двоє українських захисників отримали осколкові поранення - їх оперативно евакуювали до лікувального закладу. Жахливі новини з Донбасу повідомив пресцентр штабу ООС, передає ONLINE.UA.

Спостерігачі ОБСЄ також зафіксували, що окупанти продовжують нарощувати мінні поля в прямій близькості до ділянки розведення сил і засобів "Петрівське". Також зазначається, що з метою приховування озброєння і військової техніки російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти Місії, обстрілюючи зі стрілецької зброї безпілотні літальні апарати СММ ОБСЄ.

"СЦКК стурбована тим, що російсько-окупаційні війська продовжують демонструвати стійке небажання дотримуватися Мінські домовленості і відверто ігнорують прийняті на себе зобов'язання в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи. Своїми діями вони підтверджують прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту і наражають на небезпеку мирне населення в окупованих ними населених пунктах ", - заявили в ОБСЄ.

Важливо відзначити, що тільки за минулу добу бойовики 10 раз порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 82 мм і 120 мм, протитанкові ракетні комплекси, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Під ворожий вогонь потрапили захисники Водяного, Мар'їнки, Авдіївки, Новотошківського, Майорська і Орехово. В результаті атаки бойовиків троє українських воїнів отримали поранення. Їх оперативно госпіталізували і надали невідкладну медичну допомогу.

"Підрозділи Об'єднаних сил своєчасно реагували на ворожі збройні провокації і прицільним вогнем змушували окупантів відмовитися від продовження агресивних дій. За підтвердженими даними розвідки, за минулу добу наші захисники знищили трьох і поранили одного загарбника", - підкреслили в штабі.

Поки бойовики порушують всі домовленості, команда Путіна вирішила взяти паузу в переговорах в нормандському форматі, поки Україна не внесе зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу і не погодить з бойовиками ОРДЛО ще десятки законів. Офіційний Київ принципово дотримується своєї позиції по Донбасу і не збирається сідати за стіл переговорів з бойовиками, на чому наполягає Москва. Президент України Володимир Зеленський нагадав команді Путіна, що ніхто не може нічого вимагати від України на міжнародній арені, в тому числі, прийняття закону про "особливий статус Донбасу".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського готують Путіну неприємний сюрприз щодо Донбасу, так як Мінські угоди не працюють.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?