Крим ні до чого - Путін виступив з новою резонансною заявою про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Крим ні до чого - Путін виступив з новою резонансною заявою про Україну

Крим ні до чого - Путін виступив з новою резонансною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін продовжує шокувати скандальними заявами про Україну, які обурюють не тільки офіційний Київ, а й міжнародне співтовариство. На цей раз глава Кремля заявив, що до відносин Росії і України, які вкрай зіпсцувалися, Крим ні до чого. За його словами, погляди та шляхи Кремля з керівництвом України стали діаметрально протилежними і розійшлися ще до окупації півострова. При цьому Путін упевнений, що скоро ситуація зміниться і відносини між Києвом і Москвою покращаться. Про це він заявив в ефірі програми "Москва. Кремль. Путін" на російському федеральному каналі, передає ONLINE.UA.

"До відносин України і Росії Крим ні до чого. Те, що у нас відносини зіпсувалися з Україною, з Кримом в принципі не пов'язано. Але ця піна рано чи пізно спаде", - цинічно заявив Путін.

Таким чином Путін в черговий раз підтвердив, що не збирається дотримуватися міжнародного законодавства і повертати анексуваний Крим Україні. Втім і в новій путінській конституції вже прописали пріоритет російського законодавства над міжнародним - тепер Конституційний суд РФ зможе блокувати виконання рішень міжнародних організацій, якщо вважатиме їх "антиконституційними".

При цьому президент України Володимир Зеленський регулярно попереджає команду російського президента Володимира Путіна про те, що українці ніколи не забудуть і пробачать анексію Криму, а також тих, хто не дозволив українським морякам захистити український півострів від російських окупантів.

Підтримують Україну в цьому питанні і країни ЄС. Вже шість років в Євросоюзі продовжують пакети санкцій проти Росії, введені в 2014 році через Донбас і окупацію Криму. Зокрема, кримські санкції ЄС забороняють імпорт в Євросоюз товарів з окупованого Криму і Севастополя і експорт певних товарів і технологій з ЄС, що стосуються транспорту, телекомунікацій та енергетики. Також вони забороняють робити інвестиції європейським бізнесменам і надавати туристичні послуги на території анексованого українського півострова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін несподівано вирішив повернути Донбас Україні, але з однією умовою. У Кремлі вважають, що це стане можливим після внесення в Конституцію поправки щодо окупованих територій в частині децентралізації. Такі умови офіційного Києва Козак висунув за підсумками засідання ТКГ в Мінську Донбасом, результати якого знову не влаштували Москву через принципову позицію України щодо переговорів з бойовиками ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?