Хворих буде ще більше - медики попередили світ про нову серйозну небезпеку
Категорія
Світ
Дата публікації

Хворих буде ще більше - медики попередили світ про нову серйозну небезпеку

Хворих буде ще більше - медики попередили світ про нову серйозну небезпеку
Джерело:  online.ua

Нинішня хвиля пандемія коронавіруса може стати не останньою. Медики прогнозують, що світу доведеться пережити не тільки другу, а й третю хвилю, в період якої хворих буде ще більше, ніж зараз. Такий невтішний прогноз зробив американський лікар Чад Кріліч, який вважає, що не можна послаблювати карантин, як це зробили в багатьох країнах, так як серйозна небезпека ще не минула. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Це щось на зразок трьохактної п'єси, і зараз ми знаходимося в другому акті. Буде і третій акт. Коли прийде грип, ми знаємо, буде третя хвиля. Очевидно, що на все це буде впливати те, як ми поводимося соціально і чи буде вакцина ", - попередив медик, зазначивши, що США вже увійшли в другу фазу пандемії.

Кріліч нагадав, що останні три дні показники захворюваності COVID-19 б'ють абсолютні рекорди - там фіксують більше 60 тисяч заражених на добу. На думку Кріліча, владі інших країн потрібно звертати пильну увагу на такі тенденції, щоб забезпечити достатню кількість захисту, тестів, ліків під час нового спалаху.

Медик пояснив, що початок нової хвилі буде залежати від різних факторів, в їх числі винахід вакцини і дотримання населенням заходів безпеки. Разом з тим він вважає, що інформація про швидку появу вакцини - це спроба видати бажане за дійсне. Тому він закликає населення планети слідувати рекомендаціям, носити маски та скоротити соціальні контакти, так як не всі зможуть успішно вилікуватися від коронавіруса. Кріліч підкреслив, що людина, яка перемогла коронавірус, ризикує померти від ускладнень, найпоширенішим з яких є ураження легень - легеневий фіброз.

Нагадаємо, 12 липня кількість хворих на коронавірус в світі наближається до 13 млн осіб. За останню добу в світі діагностували понад 214 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США і Бразилії - там за добу зафіксували 61 і 36,5 тисяч нових випадків захворювання відповідно. На третьому місці по захворюваності в світі вийшла Індія. За останню добу в цій країні коронавірусом заразилися більше 27 тисяч людей, загальна кількість хворих сягає 850 тисяч. В Україні кількість хворих почала знижуватися - за останню добу підтверджено 658 нових випадків. При цьому вже третій день поспіль число українців, які одужали від коронавірусної інфекції, значно перевищує кількість тих, хто захворів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світу загрожує нова небезпека гірше коронавіруса. Міжнародне об'єднання для боротьби з бідністю в світі Oxfam попередило, що вже сьогодні багато країн опинилися на межі голоду, від якого до кінця року щодня буде по 12 тисяч жертв, а це в рази більше, ніж число летальних випадків від самого коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?