Ніколи цього не буде - у Ердогана жорстко поставили Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Ніколи цього не буде - у Ердогана жорстко поставили Путіна на місце

Ніколи цього не буде - у Ердогана жорстко поставили Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Україна продовжують підтримувати надійні міжнародні партнери і організації, які регулярно нагадують команді російського президента Володимира Путіна, що готові боротися за незалежність української держави до останнього. Так, недавно команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана ще раз підтвердила, що не збирається здаватися - міністр національної безпеки Туреччини Хулусі Акар під час офіційного візиту до Києва провів переговори з міністром оборони України Андрієм Тараном і запевнив, що Анкара готова надати будь-яку підтримку Україні для мирного вирішення ситуації на Донбасі і ніколи не визнає анексію Криму Росією. Про це Акар публічно нагадав Кремлю на прес-конференції з міністром оборони України за підсумками двосторонніх переговорів, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони.

"Хочу ще раз заявити, що ми, якщо зможемо надати якусь підтримку мирного вирішення цих проблем, ми готові надавати таку підтримку. Хочу ще раз підкреслити, що Туреччина не визнавала і не визнаватиме анексію Криму", - підкреслив міністр оборони Туреччини.

Глава оборонного турецького відомства додав, що українська і турецька сторони з питань у сфері оборони і безпеки мають однакову або близьку позиції. Акар також висловив співчуття родинам загиблих від російської агресії на Донбасі і запевнив у готовності надавати будь-яку допомогу.

"Наші відносини розвиваються, безумовно, прекрасно у всіх сферах, особливо добре вони розвиваються в сфері оборони і безпеки. Я хочу сказати, що наше двостороннє співробітництво, наші двосторонні зв'язки позитивно впливають не тільки на кожну з двох країн, але і позитивно впливають на весь регіон ", - додав міністр нацбезпеки Туреччини.

Акар також привітав Україну з набуттям статусу учасника програми розширених можливостей НАТО.

У свою чергу Андрій Таран повідомив, що під час переговорів з турецьким колегою обговорив стан та перспективи імплементації завдань оборонної реформи. Він зазначив, що найближчим часом Київ і Анкара планують розпочати практичну реалізацію угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Турецької Республіки про військове фінансове співробітництво. Сторони також обговорили ситуацію в Чорному і Азовському морях, домовившись спільно реагувати на виникаючі загрози з боку Росії.

"Було відзначено важливість максимального використання нових інструментів оборонного і військового співробітництва, які отримали Україна після отримання статусу партнера НАТО з розширеними можливостями. Все те, що ми обговорили і особливо домовленості, яких ми досягли, будуть безумовно сприятиме зміцненню обороноздатності наших країн, підвищенню оперативних і бойових можливостей Збройних Сил України та в цілому сприятиме забезпеченню миру в Азово-Чорноморському регіоні ", - додав Таран.

Глава Міноборони також подякував Туреччині за те, що вона стійко і послідовно підтримує всі заходи, спрямовані на відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, а також за підтримку, яка є всеосяжною в політичній, економічній, оборонній та дипломатичній сферах. Він зазначив, що візит міністра національної оборони Туреччини в Україну є подією, яка відображає стратегічний характер відносин Анкари і Києва, масштабне оборонне співробітництво і взаємну налаштованість на забезпечення миру і безпеки в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Важливо відзначити, що міністр національної безпеки Туреччини Хулусі Акар, крім переговорів з міністром оборони України, провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Турецький представник підтвердив готовність Анкари до виконання угоди про нові 500 будинків для кримських татар, які виїхали з окупованого Криму. Також вони домовилися почати розробку консультаційного механізму для підтримки безпеки в Чорному і Азовському морях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО терміново зателефонував міністру оборони України. Столтенберг і Таран обговорили ситуацію на Донбасі і в Чорному морі, яка продовжує погіршуватися у зв'язку з тим, що Росія нарощує і зміцнює свою військову присутність і змінює баланс сил. Вони домовилися посилити присутність сил і засобів на суші, морі та в повітряному просторі чорноморського регіону шляхом збільшення патрулювання в повітрі і присутності кораблів військово-морських сил країн-членів Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?