Угорщина пішла на новий скандальний випад проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

Угорщина пішла на новий скандальний випад проти України

Угорщина пішла на новий скандальний випад проти України
Джерело:  online.ua

Угорщина з 15 липня підсилює карантин по коронавірусу, в зв'язку з чим закриває кордон для України. Офіційний Будапешт вніс в "червону" категорію, окрім України, балканські країни. При цьому Росію, де випадків зараження набагато більше, віднесли до "жовтої" зони, а це значить, що росіяни зможуть в'їжджати до Угорщини за умови дотримання самоізоляції до отримання негативного результату тесту на коронавірус. Про новий скандальний випад Угорщини проти України повідомив глава офісу угорського прем'єр-міністра Гергель Гуляш, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу угорського уряду.

Згідно з новими правилами, все угорські громадяни, що повертаються з країн з високим ризиком поширення інфекції, тобто, з "жовтої" та "червоної" зон, повинні будуть пройти медичний огляд на кордоні і відбути карантин. Те ж саме стосується іноземців, які прибувають з країн "жовтої" зони. В'їзд іноземців з країн "червоної" зони повністю заборонили.

Це означає, що українці не зможуть в'їжджати до Угорщини. Від цих обмежень звільнили тільки водіїв, що займаються вантажними перевезеннями, транзитних пасажирів, а також прибуваючих з діловими поїздками людей, хоча їх, як відзначили в уряді Угорщини, можуть піддати медогляду.

Як відомо, зараз Угорщина дозволяє транзит через свою територію для поїздок в країни, які дозволяють в'їзд для українців. Після посилення карантину невідомо, чи дозволять українцям транзитний проїзд по країні.

У Будапешті відзначили, що Угорщина посилює карантин через ризики другої хвилі коронавіруса, хоча за станом на сьогодні, 12 липня, в країні, населення якої становить близько 10 млн осіб, було зареєстровано 4234 випадки захворювання Covid-19 і 595 смертей, які стали наслідком ускладнень коронавірусної інфекції. В "червоний" список, крім України, потрапили Молдова, Білорусь, Албанія, Боснія і Герцеговина, Косово і Північна Македонія, а також країни Азії, Африки та Південної Америки. Представник угорського уряду підкреслив, що розподіл країн за групами ризику буде переглядатися щотижня - не виключено розширення "червоної" і "жовтої" груп найближчим часом.

Важливо відзначити, що країни Євросоюзу також включили Україну в "червону" зону, для країн якої закриті кордони. Представники ЄС будуть переглядати цей перелік кожні два тижні, щоб додати або виключити деякі країни. Головним критерієм для вирішення в Брюсселі визначили рівень захворюваності відносно 100 тисяч населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що тільки п'ять країн відкрили кордони для України. Українці вже можуть їхати до Туреччини, Хорватії та Албанії без епідемічних обмежень, в Чорногорію - при наявності тесту про відсутність COVID-19, в Єгипет - з проходженням самоізоляції при поверненні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?