Росія підняла над окупованим Кримом фронтові бомбардувальники - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія підняла над окупованим Кримом фронтові бомбардувальники - що сталося

Росія підняла над окупованим Кримом фронтові бомбардувальники - що сталося
Джерело:  online.ua

Російські окупанти знову влаштували в небі над окупованим Кримом повітряні бої. Вони підняли в повітря фронтові бомбардувальники Су-24М і багатоцільові винищувачі Су-30СМ, які скинули бомби по кораблям умовного противника. Крім того, льотчики відпрацювали дії по укриттю від корабельних і наземних засобів протиповітряної оборони умовного противника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міноборони РФ.

Відзначається, що на початковому етапі в небо над українським Кримом підняли безпілотні літальні апарати "Форпост" та "Орлан". Вони провели розвідку і виявили в морі десантний загін кораблів умовного супротивника, який імітували кораблі Чорноморського флоту Росії, що виконують завдання в одному з морських полігонів бойової підготовки. Після цього вони передали вказівки екіпажам фронтових бомбардувальників Су-24М і багатоцільових винищувачів Су-30СМ, які виконали бойову вправу по нанесенню бомбового удару по морських цілях з виконанням умовного бомбометання.

Крім того, на полігонах анексованого Криму військовослужбовці морської піхоти Чорноморського флоту Росії провели навчання з виконанням стрибків з парашутом з вертольота МІ-8. Всього у відпрацюванні навчальних заходів бойової підготовки взяли участь близько 300 військових. Також морські піхотинці РФ проводять заняття з вогневої підготовки, на яких вчаться вести стрілянину зі стрілецької зброї по наземним цілям з повітря. Крім цього, підрозділи відпрацьовують нормативи по збору десанту в призначеної точці після приземлення і здійснення маршу на різні дистанції.

"Особовий склад відпрацьовує різні прийоми і навички по висадці тактичного повітряного десанту, як посадочним способом, так і «по штурмовому» в режимі зависання вертольота або на ходу з висоти 2-3 метрів в повному бойовому спорядженні", - йдеться в повідомленні Міноборони РФ.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, що можуть відбутися і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія терміново стягує до окупованого Крим потужну військову техніку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?