Потрібно готуватися - в МВФ попередили весь світ про нову загрозу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Потрібно готуватися - в МВФ попередили весь світ про нову загрозу

Потрібно готуватися - в МВФ попередили весь світ про нову загрозу
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд знову погіршив прогноз щодо відновлення світової економіки. За новим прогнозом, реальне відновлення ВВП країн Європи можливо тільки в 2022 році. Директор європейського департаменту МВФ Поуль Томсен закликав владу всіх країн світу готуватися до того, що пандемія триватиме кілька років, а за нею можуть послідувати нові пандемії. Він вважає, що зараз важливо провести кардинальну економічну перебудову, щоб бути готовими до нових викликів, передає ONLINE.UA з посиланням на статтю Томсена, яка опублікована 13 липня.

"Ми тепер чекаємо, що реальний ВВП в ЄС скоротиться на 9,3% в 2020 році, а потім збільшиться на 5,7% в 2021 році і повернеться до рівня 2019 року лише в 2022 році. Якщо буде знайдений ефективний спосіб лікування COVID- 19, відновлення економіки може бути швидшим, але також вірно і протилежне, якщо виникнуть нові масштабні хвилі поширення інфекції ", - попередив представник МВФ.

Томсен закликав політиків визнати, що посткризова економіка не може бути дуже схожа на економіку зразка 2019 року. Експерт вважає, що світовій економіці потрібні кардинальні зміни, а Європа повинна прагнути до нової, більш екологічної економіці, яка в змозі ефективно функціонувати навіть в умовах більш тривалих заходів соціального дистанціювання.

"Влада повинна бути готовою до ситуації, при якій пандемія триватиме кілька років, а за нею можуть послідувати нові пандемії", - попередив Томсен.

Важливо відзначити, що Міжнародний валютний фонд переглядає макроекономічні прогнози двічі на рік - у квітні і в жовтні. Але в цьому році МВФ оприлюднив перегляд, причому в бік значного погіршення, вже в червні. 24 червня МВФ оголосив, що очікує рецесії світової економіки в 2020 році на рівні 4,9%. Радикальне погіршення прогнозу МВФ стосується всіх провідних країн Європи. У Франції очікується падіння ВВП до 12,5%, в Іспанії та Італії - до 12,8%, у Великій Британії - до 10,2%. По Україні прогноз погіршений до 8,2% в 2020 році. У МВФ вважають, що відновлення економіки України після викликаного пандемією коронавіруса спаду до докризових показників може протривати до 2023-2024 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МВФ назвали терміни відновлення економіки України після пандемії коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?