Зеленський невідкладно звернувся до іноземного лідера - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський невідкладно звернувся до іноземного лідера - що сталося

Зеленський невідкладно звернувся до іноземного лідера - що сталося
Джерело:  online.ua

Польський політик Анджей Дуда у понеділок, 13 липня, отримав гарну звістку про президентські вибори. Український лідер Володимир Зеленський вже привітав його з перемогою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на твіт президентської пресслужби.

За словами голови України, він буде радий бачити польського президента у Києві.

"Щиро вітаю пана Президента з перемогою на виборах! Бажаю Польщі під Вашим керівництвом подальших успіхів і процвітання. Запрошую Вас відвідати Україну з візитом для продовження нашої плідної співпраці. Разом ми сильніші!" - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, напередодні у Польщі відбулося загальне голосування. Чинним президентом був Дуда, він балотувався на новий термін. Згідно з попередніми даними, саме він отримав перемогу на нових виборах.

Головним опонентом став кандидат від опозиції та мер Варшави Рафал Тшасковський, програв з незначним відривом, отримав підтримку 48,79% виборців.

Дуда виграв другий тур президентських виборів і залишиться на посаді на другий термін — це підтверджують попередні результати голосування. Державна виборча комісія Польщі за підсумком підрахунку 99,69% протоколів повідомила, що Дуду підтримав 51,21% виборців.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційно виборчий процес ще триває, виборча комісія ще не отримала документи з кількох дільниць. Представник комісії пояснив, кількість не підрахованих голосів не матиме суттєвого впливу на остаточний результат голосування.

Окрім того, наголошується, що явка на виборах цього разу була рекордною для сучасної Польщі й склала 68,12%. Не можна також не звернути увагу на те, що цей результат збігається з даними двох екзитполів, які прогнозували Анджею Дуді перемогу з незначним відривом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?