Скільки триває імунітет до коронавірусу - опубліковані резонансні дані
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Скільки триває імунітет до коронавірусу - опубліковані резонансні дані

Скільки триває імунітет до коронавірусу - опубліковані резонансні дані
Джерело:  online.ua

Вчені з Королівського коледжу Лондона приголомшили міжнародну спільноту результатами свого дослідження - вони офіційно повідомили про те, що імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, знижується вже через три місяці. Варто звернути увагу на те, що таким чином науковці спростували теорію про тривалий імунітет до COVID-19. Окрім того, вони повідомили, що найбільший вміст антитіл до вірусу фіксується у пацієнтів через три тижні після появи перших симптомів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на The Guardian та ZDF.

"У даний проміжок часу у 60 % людей фіксується дуже високий рівень імунітету до коронавірусу. Але через три місяці сильний імунітет до інфекції зберігається всього у 17 % пацієнтів. За три місяці досліджень кількість антитіл в крові у багатьох випробовуваних падала до незначної, а у деяких зовсім не змогли зафіксувати наявність імунітету", - йдеться в повідомленні.

Головний автор дослідження Кеті Дорес звернув увагу на те, що спростування теорії про тривалий імунітет до коронавірусу може мати значний вплив на процес вакцинації у різних країнах.

Що важливо розуміти, до схожого висновку дійшли й німецькі вчені - вони також нещодавно заявили про нетривалість імунітету від інфекції і можливість повторного зараження.

"Нові дослідження видужалих від Covid-19 пацієнтів послаблюють надію на тривалий імунітет і, отже, на довгострокову ефективність можливої вакцинації", - пише видання.

Зазначається, що вчені детально вивчили аналізи крові перших пацієнтів, які проходили лікування в мюнхенській клініці Швабинг наприкінці січня. На додаток до так званого імунітету, пов'язаного з В-клітинами, що вимірюється за допомогою антитіл, важливу роль відіграє так званий імунітет Т-клітин, також званих Т-хелперами. Вони мають важливу роль у виробленні довгострокового імунітету.

"Головний лікар місцевої клініки з інфекційних захворювань Клеменс Вендтнер заявив, що результати дослідження показали значне зниження кількості так званих нейтралізуючих антитіл в крові. Тому після хвороби існує ймовірність повторного інфікування", - сказано в повідомленні.

Не можна не звернути увагу на той факт, що падіння нейтралізуючих антитіл фіксувалося у 4 з 9 пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нинішня хвиля пандемія коронавіруса може стати не останньою. Медики прогнозують, що світу доведеться пережити не тільки другу, а й третю хвилю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?