Шансів немає - МЗС вразило українців новим попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Шансів немає - МЗС вразило українців новим попередженням

Шансів немає - МЗС вразило українців новим попередженням
Джерело:  Сьогодні

Україна нещодавно не потрапила у "зелений список" Євросоюзу, що залишило закритими кордони співдружності. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, немає причин для його перегляду на користь українців найближчим часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Сегодня".

За словами дипломата, Брюссель переглядатиме список кожні два тижні. Він не вважає, що Україна потрапить під "зелене світло" під час наступної ревізії 14 липня.

"У найближчий перегляд шансів немає. Тому що, як я вже згадав, наші цифри зараз, м'яко кажучи, набагато гірші, ніж це потрібно. Але ми в МЗС зробили все, щоб допомогти МОЗ налагодити діалог з ЄС, увійти у внутрішні процедури і механізми взаємодії з ЄС, щоб українська сторона мала можливість надавати максимально динамічно повну інформацію не тільки про цифри, а й про ті заходи, які ми застосовуємо в Україні для боротьби з коронавірусом. А це теж дуже важливий критерій", - пояснив Кулеба.

Міністр нагадав, головним критерієм для ЄС стала кількість хворих на 100 тисяч населення, саме за цим показником "провалилася" Україна. Для відкриття кордонів цифра не повинна перевищувати 16,3 хворих на 100 тисяч.

Політик зауважив, що не вважає рішення влади ЄС фактичним блокуванням безвізового режиму.

"Наш безвіз знаходиться в абсолютній безпеці. Але здоров'я громадян в умовах пандемії знаходиться в абсолютній небезпеці. Тому не потрібно сприймати встановлені обмеження як загрозу безвізу", - резюмував Кулеба.

Нагадаємо, жорсткий карантин в Україні чинний з середини березня. З того часу кордони лишаються майже повністю перекритими.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на початок липня українці вже можуть їхати до Туреччини, Хорватії й Албанії без епідемічних обмежень, до Чорногорії – за наявності тесту про відсутність COVID-19, до Єгипту – з проходженням самоізоляції при поверненні. Цю інформацію підтвердив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?