Рада ЄС збирається на екстрене засідання - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС збирається на екстрене засідання - що сталося

Рада ЄС збирається на екстрене засідання - що сталося
Джерело:  online.ua

У понеділок, 13 липня, в Брюсселі відбудеться перше засідання Ради ЄС із закордонних справ після карантину. Глави МЗС Євросоюзу зберуться для обговорення відносин Європи з Туреччиною. Засідання проходитиме за ініціативи Франції, де пропонують ввести нові санкції проти Анкари. Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, який головує на зустрічі, перед початком засідання заявив, що з нетерпінням чекає особистої зустрічі з міністрами після довгого періоду відеоконференцзв'язку, тому що дуже важливо особисто обговорити важливі питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Ради ЄС.

В організації уточнили, що міністри закордонних справ ЄС, крім Туреччини, обговорять ситуацію з дезінформацією щодо пандемії коронавіруса в світі, а також вирішать, які пріоритетні питання будуть підняті на 75-й сесії Генеральної Асамблеї ООН і пріоритети ЄС для співпраці з Радою Європи на 2020 -2022 роки.

Як відомо, країни Євросоюзу пред'являють Анкарі претензії через її участь в конфліктах в Лівії і Сирії. Ще одним приводом для критики з боку ЄС стало недавнє визнання мечеттю собору Святої Софії в Стамбулі.

Важливо нагадати, що Рада ЄС пильно стежить і за ситуацією в Україні та продовжує карати главу Кремля Володимира Путіна за агресію. Нещодавно там ще на рік антиросійські санкції через анексію українського Криму, який Кремль не хоче повертати під контроль офіційного Києва, незважаючи на тиск міжнародної спільноти. Кримські санкції будуть діяти до 23 червня 2021 року. Кремлю вони будуть коштувати великої ціни, так як негативно впливають на більшість життєво важливих сфер діяльності в Криму. Також на шість місяців Рада ЄС продовжила антиросійські санкції через те, що Кремль не виконує Мінські угоди по Донбасу, де вже шостий рік йде війна. Санкції продовжені до 31 січня 2021 року. Вони коштуватимуть російській економіці сотні мільярдів євро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЄС терміново звернувся до України з нагальною вимогою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?