Apple зробила важливе попередження користувачам своєї продукції
Категорія
Технології
Дата публікації

Apple зробила важливе попередження користувачам своєї продукції

Apple зробила важливе попередження користувачам своєї продукції
Джерело:  online.ua

Компанія Apple невідкладно звернулася до усіх користувачів своєї продукції та оприлюднила на своєму порталі технічної підтримки інструкцію, в якій наполегливо закликає не заклеювати камери ноутбуків MacBook, MacBook Air або MacBook Pro. Вказано, що у такий спосіб корпорація намагається захистити екрани своїх пристроїв від зовнішнього впливу й поломок. Користувачам, які бояться стеження за допомогою вбудованої камери, компанія радить користуватися штатними засобами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Apple.

В компанії нагадали користувачам про те, що всі ноутбуки MacBook спроєктовані з мінімальни щілинами між клавіатурою та дисплеєм. Тому встановлення на камеру додаткової плівки або накладки може привести до поломки камери через додаткове навантаження на цей елемент. Окрім того, зазначається, що наклейки на камеру або захисні накладки можуть блокувати роботу датчиків регулювання колірного балансу TrueTone і автопідстроювання яскравості, які знаходяться поблизу камери.

Компанія також звернула увагу на те, що на її ноутбуках поруч з камерою є світлодіодний індикатор, який завжди горить зеленим кольором при активації камери FaceTime HD. Також користувачам в ролі додаткового заходу безпеки компанія радить стежити, які саме встановлені на їх ноутбуках додатки мають дозволи на використання камери.

"Список програм з таким доступом можна переглянути в "Системних налаштуваннях" у розділі "Захист і безпека" на вкладці "Конфіденційність", вибравши в списку в лівій колонці пункт "Камера". Якщо користувачеві все ж необхідно фізично закрити камеру, то можна використовувати невелику наклейку товщиною не більше 0,1 мм, яка не залишає слідів клею і не перекриває інші датчики", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, якщо у вас немає такої наклейки або накладки, то будь-яку іншу наклейку або накладку потрібно видаляти з поверхні екрану і протирати екран в місці її знаходження кожного разу перед закриттям кришки ноутбука.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти у галузі психології з’ясували, про що може свідчити так званий "фабінг" — звичка людини не відриватися від смартфона навіть у приємній компанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?