Це фундамент - Зеленський раптово звернувся до українців з оголошенням
Категорія
Політика
Дата публікації

Це фундамент - Зеленський раптово звернувся до українців з оголошенням

Це фундамент - Зеленський раптово звернувся до українців з оголошенням
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський відзначив необхідність термінової підтримки галузей, які найбільше постраждали від пандемії COVID-19. Він оголосив про підписання законопроєкту, за яким отримають допомогу культура, креативна індустрія, туризм. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на президентську пресслужбу.

За словами президента, окремі представники згаданих галузей буквально борються за виживання.

"Адже їхня діяльність зупинилася майже повністю, й зараз вони живуть у цілковитій невизначеності. Це цілі сфери економіки, які нині перебувають на межі виживання. Вони також сплачують податки й дають людям робочі місця, тому потребують не меншої підтримки, ніж традиційні галузі бізнесу", - додав Зеленський.

Для цього влада ухвалила пакет невідкладних дій для вирішення проблеми.

"Щоб ці індустрії змогли вистояти, а їхні працівники отримали соціальні та економічні гарантії, підписав закон щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)... Рівень держави визначається не лише економікою, а й рівнем культури нації. Ми пишаємося нашою багатющою історією, розмаїтою культурою й нашими цінностями. Це той фундамент, на якому ми всі разом збудуємо майбутнє України", - резюмував державний лідер.

Нагадаємо, жорсткий карантин по всій країні ввели з середини березня. Він був чинним протягом двох місяців, його почали послаблювати у травні та упродовж червня. Утім, липень відзначився новими спалахами й окремі регіони не мають змоги зняти обмеження.

Як повідомляв ONLINE.UA, Зеленський після відставки Якова Смолія терміново зібрав правління НБУ. На цій нараді він заявив про важливість збереження незмінності політики центробанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?